Ishockey

NHL-dansker får monsterkontrakt

Frans Nielsen står allerede i historie-bøgerne som den første dansker i NHL.

Nu bliver han også den suverænt bedst betalte.

27-årige Frans Nielsen skriver onsdag under på en ny aftale med NHL-klubben New York Islanders, der angiveligt forgylder danskeren med 11 millioner dollars - godt 62 millioner kroner - over de fire år, kontrakten gælder.

Fejrede kontrakt med mål

Det giver en årsløn på 15,5 millioner kroner og en kæmpe lønstigning i forhold til de ca. 3,1 millioner kroner (550.000 dollars), Frans Nielsen hidtil har fået om året på den kontrakt, der udløb til sommer.

"Det er dejligt. Jeg er virkelig stolt over, at jeg skal være en del af det her hold i fire år mere. De behandler mig så godt her," siger Frans Nielsen til nhl.com

Han fejrede sin nye kontrakt med tirsdag aften at score på det afgørende straffeslag i Islanders sejr over Philadelphia.

Første mand i dansk invasion

Frans Nielsen fik - som den første dansker nogensinde - sin NHL-debut i januar 2007, efter han begyndte sin eventyr i USA på Islanders udviklingshold Bridgeport Sound Tigers.

Siden er adskellige danske spillere også kommet til NHL-ligaen, hvor Jannik Hansen, Mikkel Bødker, Peter Regin, Lars Eller og Philip Larsen i dag også tjener deres penge.

Men ingen af dem er i nærheden af Frans Nielsens nye monsterløn.