Ishockey

Danmark sejrede i sidste VM-test

Danmark er VM-klar, og Frans Nielsen er i topform. Det er de to glædelige beskeder, ishockeylandstræner Per Bäckman kan tage med efter en nogen ujævn sidste VM-test mod i Italien, som danskerne vandt med 4-2.

Tre dage før danskernes VM-åbning mod Rusland, viste holdet højt topniveau i de første 10 minutter, hvor Italien blev kørt midt over, mens det i de to sidste perioder var sparsomt med de oplivende øjeblikke i en kamp, der kom til at savne intensitet.

De to hold møder hinanden på søndag i Stockholm, og da bliver det helt anderledes alvor.

Nedrykning ikke et tema

Italien er klar favorit til at slutte sidst i Danmarks gruppe og dermed rykke ud af A-gruppen, men italienerne har formentlig udset sig kampen mod Danmark som den bedste mulighed for at skabe en overraskelse.

Danskerne har på den anden side proklameret, at de ikke får noget med nedrykning at gøre i år, og de spillede også sådan fra første fløjt foran 3500 tilskuere i en næsten fyldt Rødovre Skøjte Arena

De to backer Jesper Jensen og Mads Bødker stod for de første scoringer, inden der var gået fem minutter, og flere kunne have fulgt efter i et rent chanceorgie med kronprins Frederik som engageret tilskuer.

Efter en italiensk reducering satte målfarlige Nichlas Hardt staven på pucken og afsluttede et glimrende dansk angreb sat i scene af Lars Eller og Frans Nielsen, så Danmark førte 3-1.

Frans Nielsen kampens profil

Netop Frans Nielsen var kampens klart bedste aktør, og han vil uden tvivl være en helt central figur i Sverige, hvor det skal blive interessant at se ham mod bedre modstandere end italienerne.

Også en anden NHL-spiller, Philip Larsen, viste højt spillehumør med sin overlegne teknik, mens Eller og Jannik Hansen var mindre synlige på en aften, hvor det mest handlede om at undgå skader og uheld.

Tempoet blev sat en tand ned i både anden og tredje periode, der ikke havde megen nerve, selv om publikum dog kom op af sæderne til slut, da Frans Nielsen passende kronede en fin indsats med et powerplay-mål til 4-2.

Der var masser af istid til de danske marginalspillere i fjerdekæden, og for både Danmark og Italien handlede det om ikke at afsløre for mange hemmeligheder, inden de to hold mødes ved VM