Sure miner efter sidste VM-test

Efter 4-2 mod Italien tirsdag aften tager det danske ishockeylandshold til VM i Sverige med en frisk sejr i bagagen, men i den danske lejr er der kun delvis tilfredshed efter en noget ujævn indsats.

For landstræner Per Bäckman viste kampen, at hans hold ikke er bedre, end at de kan komme i problemer mod hvem som helst, hvis spillerne ikke er helt oppe på mærkerne.

"Første og tredje periode er godkendt," siger Bäckman.

"Efter en rigtig god start, var det, som om det blev for let for os. Nogle af spillerne valgte nogle lidt for svære løsninger," lyder det fra landstræneren.

Lidt for let

Han roste førstekæden med Lars Eller, Nichlas Hardt og banens bedste spiller, Frans Nielsen.

Men NHL-stjernen Nielsen var ligesom sin træner ikke overvældet over den danske indsats, og han anser kampen som en lærestreg og et wakeup-call.

"Det gik måske lidt for nemt i de første 10 minutter, men så var det, som om vi begyndte at køre rundt på kun den ene skøjte," siger Nielsen, der selv bidrog med en scoring og to oplæg.

"Kampen viser, at hvis vi ikke spiller på fuld kraft, så får vi problemer selv mod Italien. Det er fint, at vi finder ud af det, inden vi rejser til Sverige."

"Hvis vi havde spillet mod Tjekkiet, som vi gjorde i anden periode i aften, så havde vi lukket tre-fire mål ind," lyder det fra Frans Nielsen.

Danmark spiller sin første kamp ved ishockey-VM på fredag mod netop Tjekkiet, mens Italien venter på søndag.