Ishockey

Stor dansk ishockey-selvtillid

Det er et dansk landshold med en sjælden stor selvtillid, der fredag eftermiddag tager hul på VM i ishockey mod Tjekkiet.

Selv om tjekkerne hører til spillets traditionelle stormagter og har vundet VM seks gange de seneste 15 år, regner danskerne med, at Tjekkiet kommer på isen med behørig respekt.

For dels har dansk ishockey, der i år deltager i sit 10. A-VM på stribe, taget nogle gevaldige skridt fremad de seneste år, dels kan landstræner Per Bäckman denne gang råde over en stærkt besat trup

Respekten vokser og vokser

"Vi mærker hele tiden, at respekten fra de store lande vokser. For to år siden kom russerne ud mod os og organiserede sig. Ikke noget med at angribe vildt, for de vidste, at vi også kunne noget med pucken. Sådan var det ikke tidligere," siger landstræneren.

Han peger også på VM-kampen mod Finland sidste år, hvor finnerne tog et reservespækket dansk landshold dybt seriøst efter danskernes sensationelle sejr i 2010.

Backen Mads Bødker kan også mærke, at Danmark ikke længere betragtes som turneringens tyndeste øl.

"Vi har mange spillere i udlandet, og nogle af dem spiller jo sammen med for eksempel tjekkerne. De ved godt, hvad vi kan, så de har mere respekt for os og er begyndt at tage sig sammen, når de møder os. Ellers ved de, det kan gå galt," siger Mads Bødker.

Sølvtøj skræmmer ikke

Og selv om tjekkerne har pokalskabene fulde af sølvtøj og kommer med en række stjerner fra NHL og den stærke russiske KHL-liga, er de nødt til at tage danskerne alvorligt.

Uanset, at Tjekkiet har vundet begge hidtidige VM-opgør mod Danmark med ganske klare cifre. Det mener kaptajn Morten Green, der går ind til sin 14. slutrunde og har mærket, hvordan den danske attitude har forandret sig gennem årene.

"Engang skulle vi slå fra os, så godt vi kunne og forsøge at drille dem lidt. Nu føler vi, at vi kan skabe noget og spille med i kampene. Vi lever ikke længere kun på andres fejl," siger Morten Green.