Ishockey

Ny rolle til Danmarks is-kaptajn

Han går i gang med sin 14. VM-turnering, når Danmark i eftermiddag møder Tjekkiet, og med sine 31 år er Morten Green blandt de ældste på et ungt dansk ishockeylandshold.

Men selv om han er holdets kaptajn og dermed har en vis status, er der meget, som er forandret for Malmö Redhawks-spilleren. På isen er den tidligere pointsluger nemlig for længst blevet overhalet.

"Jeg har helt sikkert en anden rolle, end jeg havde tidligere," siger Morten Green.

"De unge er blevet så gode, at de står foran mig i hierarkiet, så jeg får en mere defensiv rolle denne gang," forudser den rutinerede centerspiller.

Glad for de andre bliver bedre

Mod tjekkerne kommer Green til at spille i tredjekæden, en kæde med arbejdsmænd, der skal køre modstanderne trætte, så specielt førstekæden med Frans Nielsen, Lars Eller og Nichlas Hardt kan skabe chancer.

"Det er fedt at opleve, at der kommer nogen op, der er bedre end mig, men sådan skulle det også gerne være. Det ville ikke være godt, hvis det er de samme, der skal trække læsset i 14 år i træk."

"Jeg er glad, bare jeg kan være på holdet og være en del af det, selv om det bliver i en anden rolle," lyder det ydmygt fra kaptajnen.

Green, der er en af de få danske landsholdsspillere, som ikke har haft en god klubsæson i år, er da heller ikke en mand, der vil surmule over at skulle stå for det sure slid, mens andre formentlig kommer til at indtage hans tidligere så centrale rolle.

"Noget, der kommer med alderen, er erkendelsen af, at man ikke har så mange år tilbage som aktiv. Det handler om at vinde, så meget som man kan. Det med personlig succes tænkte man på, da man var yngre, men det gør man ikke mere," siger Morten Green.

Kampen mod Tjekkiet begynder klokken 16.15.