AFSTEMNING: Hvem skal vinde Dansk Ishockey Award 2014

Dansk Ishockey Award 2014 afholdes den 15. august i Cirkusbygningen.

Der uddeles i alt 12 priser, og seks af dem kan du være med til at afgøre ved at deltage i afstemningen herunder.

Afstemningen lukker den 14. august klokken 12.00.

***************

Ă…RETS MĂ…LMAND

Frederik Andersen (Anaheim Ducks): StrĂĄlende sæson hos Anaheim Ducks i NHL, hvor han greb chancen, sĂĄ snart han fik den. Andersen slog sig ind som førstekeeper i Anaheim - og stod endda ogsĂĄ i store dele af slutspillet. Karakteristisk, rolig stil uanset, om han spiller pĂĄ landsholdet eller i NHL og mentalt fremragende og i fremgang. Udtaget til All Rookie-mandskabet i NHL. 

Simon Nielsen (Lukko Rauma): Havde en vanskelig sæson rent klubmæssigt, men holdt fanen højt i sin finske klub Lukko Rauma. Nielsen mødte op til VM i topform og tog sig blandt andet af Jaromir Jagr i straffeslagskonkurrencen i den historiske kamp mod Tjekkiet, som Danmark besejrede for første gang nogensinde. Det var ogsĂĄ Nielsen, der sikrede Danmark den yderst vigtige sejr mod Italien. 

Sebastian Dahm (Rødovre Mighty Bulls): Har været langt omkring i sin karriere og har en flot nordamerikansk karriere bag sig. Endelig hjemvendt til Danmark er Sebastian Dahm nu endt som førstekeeper i moderklubben Rødovre, hvor han holder skansen som Metal Ligaens eneste konstante danske førstekeeper. Bundsolid og konstant i sine præstationer, stor mental styrke og flot evne til at lære fra sig. Yderst loyal tredjekeeper pĂĄ VM-holdet, hvor han bidrog med højt humør. 

***************

Ă…RETS BACK

Emil Kristensen (IK Oskarshamn): Tog springet fra Esbjerg til Allsvenskan, hvor han leverede en god figur i sin nye klub IK Oskarshamn. Spillede sig for første gang nogensinde ind i den danske VM-trup og leverede en imponerende præstation i Minsk, hvor han fik godt med spilletid. Er modnet kolossalt i sit spil i de seneste sæsoner og var fast mand pĂĄ landsholdet i hele sæsonen. 

Philip Larsen (Edmonton Oilers): Skiftede fra Dallas Stars til Edmonton Oilers, hvor han opnĂĄede 30 NHL-kampe i løbet af sæsonen med 12 point til følge. Stadig en back i høj, international klasse med sin offensive spillestil og flotte evne til at finde medspillerne. Philip Larsen dominerede sædvanen tro i de bageste geledder pĂĄ det danske VM-landshold - efterhĂĄnden en god tradition med masser af rød-hvid-spilletid til esbjergenseren. Landede efter VM en flot KHL-kontrakt. 

Jesper B. Jensen (Rögle): Rødovre-gutten tog endnu en sæson i Rögle i Allsvenskan og det gjorde han sĂĄ overbevisende, at han i den kommende sæson forfremmes til SHL og en af Sveriges absolutte topklubber, Färjestad. Mestrer de fleste aspekter af det defensive spil, er fysisk stærk og holder ogsĂĄ af at gĂĄ med frem i offensiven. Afsluttede med en fin VM-turnering. 

***************

Ă…RETS ANGRIBER

Frans Nielsen (New York Islanders): Startede fabelagtigt i NHL, og var i begyndelsen helt fremme pĂĄ topscorerlisten i verdens bedste ishockeyliga. Konstant fremragende og solide præstationer for New York Islanders og stærk pĂĄ et middelmĂĄdigt hold i ligaen. Rundede for første gang nogensinde 50 point pĂĄ en sæson og endte med at blive kĂĄret til Player of the Year hos New York Islanders. 

Mikkel Bødker (Phoenix Coyotes): Spillede samtlige 82 kampe i grundspillet hos Phoenix Coyotes, hvor han hørte til de absolut dominerende spillere. Er efterhĂĄnden en af grundstenene hos Coyotes og rundede ligesom Frans Nielsen de 50 point i løbet af sæsonen. Konstant og stærk set over hele sæsonen og lukkede af med fire point i syv kampe i Danmarks VM-kampagne i Minsk. 

Lars Eller (Montreal Canadiens): Fast mand hos Montreal Canadiens, hvor han i grundspillet endte med at blive noteret for 26 point i 77 kampe. Det levede mĂĄske ikke helt op til Ellers egne forventninger, men til gengæld var danskeren helt fremragende i slutspillet, hvor han med sine 13 point i 17 kampe var med til at skabe ishockeyfeber i den canadiske storby. Kun en skøjtetag fra en Stanley Cup-finale efter semifinalenederlag mod NY Rangers. 

***************

Ă…RETS VM-SPILLER

Philip Larsen (Edmonton Oilers): Skiftede fra Dallas Stars til Edmonton Oilers, hvor han opnĂĄede 30 NHL-kampe i løbet af sæsonen med 12 point til følge. Stadig en back i høj, international klasse med sin offensive spillestil og flotte evne til at finde medspillerne. Philip Larsen dominerede sædvanen tro i de bageste geledder pĂĄ det danske VM-landshold - efterhĂĄnden en god tradition med masser af rød-hvid-spilletid til esbjergenseren. 

Jesper B. Jensen (Rögle): Rødovre-gutten tog endnu en sæson i Rögle i Allsvenskan og det gjorde han sĂĄ overbevisende, at han i den kommende sæson forfremmes til SHL og en af Sveriges absolutte topklubber, Färjestad. Mestrer de fleste aspekter af det defensive spil, er fysisk stærk og holder ogsĂĄ af at gĂĄ med frem i offensiven. Afsluttede med en flot VM-turnering. 

Patrick Bjorkstrand (Medvescak Zagreb): Fik sit gennembrud hos Medvescak Zagreb i den stærke Kontinental Hockey League, hvor han spillede sig ind som fast mand. Tillægger konstant nye aspekter og større modenhed til sit spil, hvilket han også viste til VM-turneringen i Sverige, hvor han var et af de store bindeled i det danske spil. Et definitivt gennembrud i rødt og hvidt.

***************

Ă…RETS SUPPORTERKLUB

Rungsted Ishockey Support: De brænder stadig for ishockeysporten i Rungsted Ishockey Support trods nogle ĂĄr i den næstbedste række. Rungsted-supporterne er nomineret for at have holdt fanen højt gennem nogle svære sæsoner og for stadig at skabe en glimrende stemning til mange af hjemmekampene i Hørsholm - trods en vanskelig comeback-sæson i Metal Ligaen. 

Pirates Support, Aalborg: Stod op til sæsonen 2012/13 for en fin sammenlægning mellem to konkurrerende fanklubber, Red Knights og AaB Ishockey Support. Siden har supporterne i Aalborg været velorganiserede og altid leveret en fin atmosfære til hjemmekampene i Gigantium Isarena. Også næsten altid repræsenteret på til udekampene med et kvantum - uanset, hvor i Danmark, heltene optræder.

SønderjyskE Ishockey Support: Sønderjyderne har taget den gode stemning med fra den gamle Vojens Skøjtehal og over i SE Arena, hvor især slutspilskampene har været et inferno af lyd. Imponerende tilskuertal pĂĄ hjemmebane, og en supportergruppe med stor opfindsomhed i form af tifoer, flag og underholdning for de andre tilskuere i hallen.  

***************

ÅRETS TRÆNER

Dan Ceman (SønderjyskE): Overtog en yderst vanskelig post i SønderjyskE, hvor Mario Simioni i otte år i træk havde skaffet medaljer til den ambitiøse klub. Ceman førte sønderjyderne til sejr i grundspillet - trods lidt udsving i ny og næ, og han holdt hjemmebanefordelen hele vejen frem til den dramatiske finaleserie mod Herning. Her lykkedes det for Ceman og SønderjyskE at vende 0-2 til 4-3 og dermed guld til SønderjyskE.

Todd Bjorkstrand (Blue Fox Herning): Han gjorde det mere eller mindre igen, Todd Bjorkstrand: Tog et undervurderet Blue Fox-mandskab hele vejen frem til DM-finalen, hvor en stærk mellemstation var 5-0-sejren i Metal Cup-finalen mod SønderjyskE. Bjorkstrand gjorde mange unge spillere voksne og lykkedes igen med at ramme det rette kobbel af udlændinge, da det endelig gjaldt.

Heinz Ehlers (Lausanne): Er blevet et kæmpe trænernavn i Schweiz, hvor han efter fire flotte sæsoner i Langenthal blev hentet af Nationalliga A-klubben Lausanne. Her red Ehlers pĂĄ en bølge af begejstring, og det lykkedes ham at skaffe en eftertragtet slutspilsbillet som nyoprykker. Her trak Lausanne sensationelt de senere mestre ZSC Lions ud i syv kampe i kvartfinalen, hvor det blev til et 0-1-nederlag i ZĂĽrich i den afgørende kamp. 

Dansk Ishockey Award 2014

Dansk Ishockey Award afholdes den 15. august i Cirkusbygningen i København.

Billetter til showet kan købes her

Der skal uddeles følgende priser:

- Årets Metal Liga Spiller - Årets Målmand - Årets Back - Årets Angriber - Årets Talent - Årets Klub - Årets Supporterklub - Årets Træner - Årets VM-spiller - Årets Kvindelige Ishockeyspiller - BT's Gyldne Fløjte - BT Prisen Hall of Fame

Du kan deltage i afstemningen HER.