Ishockey

Respekt! 18.000 canadiske fans hylder danske ishockeystjerner

Det var lige, så hårene rejste sig på armen, da 18.000 canadiske ishockey-fans efter kvartfinalen rejste sig fra sæderne i Air Canada Centre og hyldede de danske spillere.

Først var det velfortjent den danske målmand George Sørensen og de to angribere Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand, der var i fokus som de tre bedste danskere ved turneringen. Efterfølgende var resten af landsholdet rundt på isen for at takke publikummet.

Hyldesten var heller ikke noget, der gik den danske landstræner, Olaf Eller, forbi. Han var stolt af sine spillere og mente, det beviste, hvordan Danmark er kommet ind i de canadiske ishockeyhjerter.

- Det er jo aldrig noget, der normalt foregår. I mens de danske spillere modtog stående ovationer, da de løb rundt på isen og takkede publikummet for opbakningen, blev det canadiske landshold samtidig ærbødigt stående inde i midtercirklen og ventede på, det blev deres tur.

Det skal ikke udelukkes, de canadiske tilskuere blot rejste sig og takkede for, at Canada 'fik lov' til at spille sig i semifinalen på hjemmebane, men den logiske grund er nærmere, at hele ishockey-Canada anerkendte et imponerende dansk VM.

Se klippet over artiklen - man kan næsten ikke undgå at blive lidt stolt som dansker. Det var den danske landstræner, Olaf Eller, i hvert fald efter kampen. Hør interviewet med ham fra TV 2 News i morges her: