Ishockey

Træner forsvarer spiller efter brutal takling: Ikke med vilje

4-2 til Sønderjyske sluttede den første DM-finale i ishockey fredag aften. Bag cifrene gemte sig kontroversielle dommerkendelser, en bortvist træner og særligt én meget voldsom tackling.

Sønderjyske vandt første periode mod Esbjerg med 1-0, men det enlige mål skulle ikke have været godkendt. Efter kampen kunne TV2-billeder vise, at Sønderjyske havde en spiller for meget på isen ved scoringen.

Ifølge Esbjergs træner, Mark Pederson, skulle målet til 2-0 også have været annulleret. Han mente, at Sønderjyskes Thomas Spellings befandt sig i klar offside-position, inden han sendte pucken i mål.

I frustration kastede Mark Pederson et håndklæde ind på isen og blev bortvist af dommerne. Derfor blev disciplin et tema efter kampen.

- Vi skal have en meget bedre disciplin til næste kamp. Og her skal jeg selv være et forbillede. Det er klart.

- Min bortvisning er, hvad det er, den har jeg ikke så meget at sige til. Den episode er fortid nu, og nu handler det om søndagens kamp, siger træneren til jv.dk.

Også Sønderjyskes træner, Dan Ceman, appellerede til, at spillerne i resten af finaleserien skal være i stand til at kontrollere følelserne på isen.

I den hårdt spillede kamp så træneren sin egen spiller Warren Peters gå alt for hårdt ind i en tackling på Esbjergs Lasse Bang, der groggy og blødende måtte forlade banen.

- Det var en hård tackling, men jeg kan forsikre om, at Warren Peters ikke gik efter at skade deres spiller. Det er beklageligt, at han blev skadet, men det var ikke med vilje fra Warren Peters, siger Dan Ceman til jv.dk.

Peters blev idømt matchstraf for sin forseelse og skal afsone mindst en karantænedag. Dermed er han ikke med i finaleseriens anden kamp, der begynder i Esbjerg søndag klokken 14.30.