Ishockey

Se målfesten: Aalborgs pirater straffer Rødovre i stærkt comeback

Aalborg var nede 2-4 i tredje periode mod Rødovre, men nordjyderne kom tilbage og vandt.

Aalborg Pirates jagter en slutspilsplads i Metal Ligaen, og mandag aften tog holdet et vigtigt skridt på vejen.

Hjemme i egen hal vendte holdet et truende nederlag, og efter straffeslag vandt nordjyderne 5-4 over Rødovre Mighty Bulls. Dermed har Aalborg på den yderste slutspilsplads - ottendepladsen - to point ned til Gentofte.

I første og tredje periode var der gang i målscoringerne, begge perioder endte 2-2, og kampen endte derfor 4-4 med en målløs anden periode.

Hvor det i første periode to gange var Aalborg, der var foran, så var hjemmeholdet i alvorlige problemer i tredje periode.

Med to scoringer inden for 40 sekunder var Rødovre foran 4-2, men Aalborg fik kæmpet sig tilbage med to mål og havde muligheden for at snuppe de tre point til sidst.

Rødovres Philip Bruggisser blev med to minutter tilbage udvist af resten af den ordinære spilletid, og Aalborg fik dermed muligheden for at lægge pres på for at afgøre kampen.

Muligheden blev ikke mindre af, at Rødovre kort efter blev reduceret til tre markspillere, da også Rasmus Astrup måtte forlade isen med en udvisning.

Trods overtal og spil rundt om Rødovres mål kom hjemmeholdet ikke tættere på at afgøre kampen i ordinær spilletid end et skud på stolpen.

Heller ikke i den forlængede spilletid blev der scoret, og derfor skulle kampen afgøres i straffeslag.

Efter et brændt forsøg til hver scorede først Sebastian Ehlers for Aalborg, mens Andrey Chistyakov udlignede kort efter.

På tredje forsøg scorede Tobias Ladehoff, og da Matthias Asperup fra Rødovre brændte efterfølgende, kunne hjemmeholdets spillere lade sig fejre af kampens cirka 900 tilskuere.

Rødovre missede dermed muligheden for at overhale Herning i kampen om fjerdepladsen, der giver ret til en ekstra hjemmekamp i slutspillet.

Tirsdag aften spiller rækkens øvrige otte hold i 38. spillerunde.