Ishockey

Danmark gik ishockey-amok: Husker du Regins superkasse?

Peter Regin er tilbage på landsholdet for første gang siden VM i 2010. En slutrunde, der gav ishockeyfeber til hele Danmark.

Det her, det er genialt lavet!

Kommentator Jimmy Bøjgaard ved Peter Regins mål mod Finland

Det lyder næsten som noget fra VM i fodbold i 1986. Noget med en vis hr. Michael Laudrup.

Men det er det faktisk ikke. Det er til gengæld fra VM i ishockey i 2010. Og handler om Peter Regin. 

Det blev lidt af en jubelslutrunde for Danmark, der scorede det bedste VM-resultat nogensinde med en samlet 8-plads ud af 16 deltagende nationer. Der var simpelthen ishockey-feber i Danmark. Også hos folk, der normalt ikke følger sporten.

Og grunden til den brandvarme ishockey-feber skyldtes ikke mindst Peter Regin, der på det tidspunkt var 23 år gammel. Helt sensationelt vandt Danmark sin åbningskamp ved VM mod de forsvarende OL-bronzevindere fra Finland.

Ikke mindst takket være unge Regin, der scorede et mål i verdensklasse til 2-0 for Danmark. Se målet i afspilleren øverst på siden. Herunder kan du også se et referat af kampen, som Danmark i øvrigt endte med at vinde 4-1:

Danmark spillede sig frem til en historisk kvartfinale, der dog blev tabt med 2-4 til naboerne fra Sverige. Og siden lige præcis dén kamp har Peter Regin, der i dag er blevet 29 år, ikke optrådt på landsholdet.

En række omstændigheder har løbende gjort det vanskeligt for Regin at få fri fra sit klubhold for at spille på det danske landshold.

Men nu er han tilbage. Og det er til enormt stor gavn for landsholdet.

Han betyder utroligt meget. Hans skills, hans teknik, hans blik for spillet og det niveau han bringer - det er noget vi ikke er vant til at se i de her samlinger.

Peter Hirsch, ishockeyekspert, TV 2 SPORT

Det danske landshold er lige nu samlet for at forberede sig frem mod VM senere på året, og i løbet af weekenden venter testkampe mod Sydkorea og Norge på dansk grund. Og her er Peter Regin altså med i truppen - for første gang i seks år.

Du kan se testkampene direkte på TV 2 SPORT. Vi starter med Danmark - Sydkorea fredag aften fra kl. 20.