Ishockey

Ishockeylandsholdet får endnu en NHL-spiller med ved VM

Jannik Hansen har meldt sig klar til VM i Moskva, og dermed får Danmark mindst to NHL-spillere med.

Endnu en NHL-spiller har meldt sig klar til at forstærke det danske ishockeylandshold ved VM i Moskva til maj.

Mandag har Jannik Hansen fra Vancouver Canucks sagt ja til at forlænge sæsonen med nogle uger for at tage med landsholdet til den russiske hovedstad.

‐ For mig er der ikke så meget at diskutere. Hvis jeg er frisk og har mulighed for det, så stiller jeg med stor glæde op for mit fædreland.

- Det bliver godt at spille med landsholdet igen, og det er i øvrigt den perfekte optakt til OL-kvalifikationen i Minsk senere på året, siger Jannik Hansen i en pressemeddelelse fra Danmarks Ishockey Union.

Tidligere har også Winnipeg-talentet Nikolaj Ehlers meldt sig klar. Så landstræner Jan Karlsson får mindst to NHL-spillere med på sit VM-hold.

Karlsson er glad for tilsagnet fra rutinerede Jannik Hansen, som han kender fra VM i 2014.

‐ Det er fantastisk endnu en gang at kunne byde Jannik velkommen på landsholdet. Vi får en rutineret NHL-spiller, der har haft en fremragende sæson, og jeg glæder mig til endnu en gang at arbejde sammen med ham, siger Jan Karlsson.

Jannik Hansen lavede 22 mål og 16 assister i 67 kampe for Vancouver Canucks i denne sæson.

VM i Moskva bliver hans sjette med det danske landshold. Han støder til VM-truppen 26. april, når holdet tager til Slovakiet og spiller to testkampe.