Ishockey VM

NHL-dansker får landsholdsdebut: En drøm, der går i opfyldelse

Fra USA til Rødorve. Lørdag kan Nikolaj Ehlers se frem til landsholdsdebut, når Danmark spiller testkamp inden ishockey-VM.

Sidste år fik Nikolaj Ehlers debut i NHL for Winnipeg Jets.

Lørdag kan han se frem til at debutere på det danske ishockeylandshold.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det er så fedt, siger Nikolaj Ehlers til TV 2 SPORT.

Han har det seneste år spillet i verdens bedste liga. Nu er han taget til Danmark for at spille testkampe. Og selvom den 20-årige NHL-spiller til daglig bider skeer med de allerbedste spillere, har han set frem til at vende hjem.

- Det er altid dejligt at kunne tage trøjen på og være stolt af det. Så det glæder jeg mig til, siger Nikolaj Ehlers, der indtil i aften kun har repræsenteret de danske ungdomslandshold.

NHL-erfaring skal bruges i den røde trøje

Nikolaj Ehlers har fået en fantastisk debut i NHL, og det var derfor til stor glæde for landtræner Janne Karlsson, da der blev givet grønt lys fra hans canadiske klub, for at det danske stortalent kunne slutte sig til VM-truppen, når der spilles i Rusland fra den 6. maj.

Inden landsholddebuten har Nikolaj Ehlers planen klar.

- Jeg skal gøre det samme, som jeg har gjort i Winnipeg hele sæsonen. Komme ud og skøjte og få pucken i mål, siger han.

Og netop de to ting er den 20-årige spiller god til. Rigtig god faktisk.

En af ishockeyens helt store eksperter, Matt Larkin, der redaktør på det amerikanske hockeymagasin Hockey News, tidligere på sæsonen rost den unge dansker for hans tempo på isen.

- Han kan meget nemt være den hurtigste spiller i ishockey lige nu, skrev han blandt andet tilbage i november sidste år.

- Han er så blændende hurtig, så selv når han tøver og venter på en aflevering, virker det som om, han suser forbi de andre.

Lært at spille mod mænd

Nikolaj Ehlers selv er mere ydmyg over sin debut i den amerikanske hockeyliga.

- Det har været fedt. Det er en kæmpe oplevelse hele året fra kamp et til kamp 72. Det er noget, jeg har kæmpet for at kunne gøre hele min ungdom.

- Der er sikkert mange, der vil sige, at jeg har gjort det super godt, men jeg har store forventninger til mig selv. Med hensyn til i år har det været en okay sæson, og det er noget, jeg kan bygge videre på til næste sæson, siger han.

Der er nemlig hård konkurrence for at få en fast plads på holdet i NHL, så derfor er der ikke tid til at hvile på skøjterne.

- Målet er at få en fast plads på holdet i top 6. Det er ikke let, der er mange spillere, der gerne vil tage din plads, og det er derfor du bliver nødt til at spille godt og være klar til hver eneste kamp. Der er ret stort pres, siger Nikolaj Ehlers til TV 2 SPORT.

Nu er NHL-danskeren så tilbage i Danmark, og han håber på at kunne bruge alt, hvad han har lært i Canada, når han tørner ud for Danmark.

- Jeg har lært at spille mod mænd. Der er nok mange, der vil sige, at jeg stadig er en lille dreng, men jeg har lært at spille mod mænd, og det er nok det største, jeg kan tage med mig, siger Ehlers.