Ishockey VM

Dansk landstræner forlænger kontrakten til 2018

Ishockeylandsholdets træner, Janne Karlsson, har skrevet under på en aftale, der binder ham frem til 2018.

To uger før den første puck bliver smidt ved VM i Rusland har dansk ishockey sikret sig en frisk underskrift.

Landstræner Janne Karlsson har signeret en aftale, der betyder, at han fortsætter på posten foreløbig frem til 2018.

Dermed bliver det den 57-årige svensker, der skal stå i spidsen for landsholdet, når VM spilles på dansk is samme år. 

Se Janne Karlssons reaktion på kontraktforlængelsen i videoen øverst i artiklen.

- Det er en god nyhed og en naturlig nyhed. Karlsson har gjort et godt stykke arbejde under de forudsætninger, han arbejder under, hvor han eksempelvis aldrig ved, hvilke spillere der er til rådighed.

- Resultaterne har ikke været prangende, men han er vellidt af spillerne, og med ham sikrer man noget kontinuitet frem mod OL-kvalifikationen og VM i Danmark, siger TV 2 SPORTs ishockeykommentator, Jimmy Bøjgaard.

Janne Karlsson, der i disse dage har samlet landsholdet til de sidste forberedelser frem mod VM, blev præsenteret som dansk landstræner i 2013, da han efterfulgte Per Bäckman.

Karlsson kom til Danmark med betydelig erfaring fra højeste niveau. Dels var han assisterende træner på det svenske landshold, Tre Kronor, da det med Bengt-Åke Gustafson vandt OL-guld i Torino i 2006, og samme år blev det ligeledes til VM-guld i Letland.

Han kan samtidig prale af tre svenske mesterskaber. To af dem hentede han med Frölunda, mens det sidste blev sikret, da han havde dirigentstokken i HV71.

Den svenske træners opgave har først og fremmest været at fastholde Danmarks placering i A-gruppen, som man har haft siden 2003. Meget mere er det dog heller ikke blevet til. Danmark sluttede blot som nummer 13 af 16 mulige ved Karlssons første VM i 2014, hvilket var det dårligste danske resultat siden 2005. Året efter kravlede holdet en enkelt plads ned på en 14.-plads lige over dumpepladserne. 

Danmark indleder det forestående VM den 7. maj, når Norge er modstanderen. Norge er også modstanderen, når Danmark lørdag spiller testkamp i Vojens. Den kamp kan ses på TV 2 SPORT fra klokken 13.30.