Ishockey VM

Skidt nyt for Danmark: Sverige smider point mod Letland

Det stærke svenske ishockeylandshold smed højst overraskende point mod Letland i svenskernes åbningskamp ved VM i Rusland.

I videoklippet over artiklen kan du se målene fra kampen.

Det var ikke meget hjælp, som svenskerne kunne give det danske ishockeylandshold fredag eftermiddag ved VM i Rusland.

Svenskerne smed nemlig point mod upåagtede Letland, da svenskerne måtte ud i overtid for at sikre sig en sejr. Det uafgjorte resultat i den ordinære spilletid betyder, at Letland får ét point med fra kampen, og det er skidt nyt for det danske landshold, da de på forhånd må forventes at skulle kæmpe med Letland om at undgå nedrykning fra A-gruppen.

Svenskerne kom ellers planmæssigt foran efter bare tre minutter af kampen, da den rutinerede Jimmie Ericsson sendte pucken i nettet. Trods spilovertag formåede svenskerne ikke at lukke kampen, og kort før tid kunne Kristaps Sotnieks udligne til 1-1. I overtiden lykkedes det så Sverige at vinde 2-1 på et mål af Gustav Nyquist.

Resultatet betyder, at svenskerne blot får to point med fra deres åbningskamp, mens Letland får et point, som kan ende med at få stor betydning for danskerne, når grupperesultatet skal gøres op.

Danmark åbner deres VM-slutrunde i morgen, når Norge er modstanderen. Kampen går i gang klokken 14:45 og kan ses direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.