Ishockey VM

Supertalent sikrer Finland åbningssejr med drømmescoring

Den finske ishockeykomet Patrik Laine leverede VM-turneringens hidtil bedste scoring, da Finland fredag aften åbnede VM med en sejr over Hviderusland.

Han er kun lige fyldt 18 år. Alligevel er finske Patrik Laine på de fleste ishockeyfans læber for tiden. Det finske landsholdsspiller forventes at gå i top tre ved den næste NHL-draft, og fredag viste han hvorfor.

I finnernes VM-åbningskamp mod Hviderusland åbnede stortalentet scoringen med turneringens hidtil bedste mål, da han elegant udspillede hviderusserne i samarbejde med holdkammeraten Aleksander Barkov. Senere i kampen var Laine så på pletten igen, da han sendte et slagskud ind bag den hviderussiske målmand, Vitali Koval.

Se målet i videoklippet herunder.

Med de to scoringer, som i øvrigt blev krydset med en assist, var VM-turneringens yngste spiller dermed hovedarkitekten bag finnernes sikre 6-2-sejr i deres første gruppespilskamp i turneringen.

Laine blev tidligere på året den yngste finske landsholdsspiller i 67 år, og med sine to scoringer blev han fredag samtidig den yngste finne nogensinde til at score ved en VM-slutrunde.

I løbet af den seneste sæson har wingspilleren imponeret i den nationale finske liga, hvor han blev kåret til finalernes bedste spiller, da hans klub Tampere i april vandt det finske mesterskab. Det har også gjort, at NHL-klubberne har fået øjnene op for talentet, og når der til juni skal draftes spillere til NHL, er det således kun amerikaneren Austin Matthews, som man forventer bliver valgt før Patrick Laine.

Søndag er der igen mulighed for at opleve Patrik Laine, når Finland møder Tyskland. Det er en kamp, som man ses direkte på TV 2 PLAY klokken 15.10.