Ishockey VM

Fænomenet fra Finland fortsætter: Smadrer 26 år gammel rekord

Det finske kæmpetalent Patrik Laine fortsætter med at imponere ved VM i ishockey og slår Jaromir Jagrs 26 år gamle rekord, som det bedste VM-debutant.

Der er et helt stort gennembrud undervejs ved VM i ishockey i Rusland lige nu. I turneringens første dage har det bare 18-årige kæmpetalent fra Finland, Patrik Laine, været VMs helt store oplevelse.

Allerede på VMs åbningsdag stemplede Laine ind i turneringen med et af turneringens hidtil bedste mål, da han elegant drev gæk med Hvideruslands forsvar. Senere i kampen blev han dobbelt målscorer, og søndag fortsatte han takterne i finnernes 5-1-sejr over Tyskland.

Her var stortalentet igen på pletten, da han med et knaldhårdt slagskud bragte Finland i front med 1-0, og kort efter noterede han sig for en assist ved holdkammeraten Leo Komarovs mål. Og som om det ikke var nok, så huggede han endnu engang pucken i mål i kampens døende sekunder.

Med den flotte start på VM har Patrik Laine altså bare skulle bruge 69 minutter til at slå den tjekkiske hockeylegende Jaromir Jagrs 26 år gamle rekord som den hurtigste spiller på 18 år eller yngre til at score fem point ved et VM.

Jagr brugte i 1990 10 kampe på at score fem point - i år skulle fænomenet Laine bare skulle bruge to kampe til at score seks af slagsen.

Laines fire mål og to assist gør ham til turneringens topscorer efter de første to runder. Det er han foran holdkammeraten Mikael Granlund, og sammen har det unge finske mandskab vist sig som et af VMs stærkeste hold indtil videre.

Se alle Patrik Laines fire mål i turneringen i videoklippet her under.

Patrik Laine kunne inden VM fejre det finske mesterskab med sin klub Tampere, men det forventes at bliver valgt ind i NHL som en af de første ved sommerens draft.

Det danske landshold spiller søndag aften deres anden kamp i turneringen. Det sker mod Sverige, og kampen kan ses på TV 2 SPORT med optakt fra klokken 18.45.