Ishockey VM

Iskold dansk matchvinder hylder svensk legende efter drømmemål

Nicklas Jensen var iskold, da han afgjorde fredagens straffeslagskonkurrence mod Letland og sikrede Danmark to point ved VM i ishockey.

Nerverne sad uden på tøjet på alle andre end Nicklas Jensen, da han fredag aften gik til pucken ved det afgørende straffeslag i Danmarks gyserkamp mod Letland.

Tre sekunder senere lå pucken i nettet bag den lettiske målmand Elvis Merzlikins efter en iskold afdribling, som ligner noget, den svenske hockeylegende Peter Forsberg yndede at gøre i sin storhedstid.

- Peter Forsberg lavede den mange gange, og han var også et af mine store idoler, så man kan godt sige, at det var en hyldest til ham, siger matchvinderen til TV 2 SPORT.

Se Nicklas Jensens iskolde straffeslagsscoring her.

Det danske målmand Sebastian Dahm fortalte efter kampen, at han ikke turde se Nicklas Jensens afslutning, men AHL-spilleren gjorde, hvad han før har gjort.

- Jeg har gjort det mange i AHL, og det har lykkedes en hel del gange, så jeg tænke, at den også skulle have en chance her, siger Nicklas Jensen.

Straffeslagsafgørelsen kom i hus efter 2-2 i ordinær spilletid, hvor Danmark flere gange var presset i bund. Med sejren sikrede Nicklas Jensen Danmark to point, og det betyder, at holdets drøm om at nå en plads i kvartfinalerne ved VM stadig lever.

Næste opgave er gruppens førerhold fra Tjekkiet på søndag.

- Tjekkerne har haft en kanon turnering, men vi skal bare køre på. Vi skal i hvert fald spille fem med fem, for ellers kommer vi i problemer, siger Nicklas Jensen.