Ishockey VM

Derfor blev Danmarks kvartfinale flyttet

Danmark var i første omgang udset til at skulle spille en sen kvartfinale torsdag, men det lavede Canada om på.

Øverst kan du se, hvordan det så ud, da Danmark blev klar til VM-kvartfinalen mod Finland.

Da Danmark spillede sig i kvartfinalen ved ishockey-VM, så det ud til, at Danmark skulle den sene kamp klokken 19.15. Men det ændrede sig lynhurtigt, efter det stod klart, at Canada ikke blev danskernes modstander.

Ligesom i så mange andre sportsgrene er det nemlig de nationer med de største økonomiske muskler, som får lov til at bestemme, hvornår deres landshold skal spille.

I ishockey er Canada en af de store spillere på markedet, og de valgte, at landsholdet skal spille den sene kamp, da det vil passe det canadiske folk bedre på grund af tidsforskellen.

Det fortæller John Hansen, som er redaktionschef på TV 2 SPORT og er med til forhandle rettighederne.

- Canada har et af de største økonomiske råderum i ishockey, og derfor får de lov til at bestemme, om de vil spille den tidlige eller den sene kamp. Så det afhang af, hvem der skulle møde dem.

- Det samme gør sig gældende i håndbold, hvor Danmark er en af de helt store nationer. Derfor har vi også den fordel, at vi har indflydelse på tidspunktet, fordi vi er en af dem, der poster flest penge i sporten blandt tv-selskaberne, siger John Hansen.

Hvis Canada havde slået Finland i den sidste gruppespilskamp, skulle Danmark dermed have spillet om aftenen. Men i stedet skal landsholdet i aktion klokken 15.15 mod Finland.

TV 2 SPORT sender dog allerede optakt fra klokken 14.45.