Rungsted-spiller slipper med to dages karantæne efter kæmpe svinestreg

Rungsted-spilleren Brendan Connolly har fået to spilledages karantæne, efter han i søndagens kamp mod Frederikshavn lavede en voldsom svinestreg.

- Han rammer ham jo så hårdt i klokkeværket, at Mathias Bau allerede må være hoppet ind i 2017. 

Sådan siger TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard om den tackling, som Brendan Connolly fra Rungsted Seier Capital søndag plantede i skridtet på landsholdsspilleren Mathias Bau fra Frederikshavn Whitehawks. 

Connolly er blevet tildelt to spilledages karantæne af Metal Ligaens disciplinærudvalg. I afgørelsen har udvalget især lagt vægt på, at hændelsen var overlagt, og at slashing var udført med stor kraft og havde dermed en stor skadespotentiale. 

Og den karantæne er måske i underkanten, mener Jimmy Bøjgaard. 

- Det er jo en decideret svinestreg, det kan der ikke være nogen diskussion om. Karantænens længde er svær at vurdere, men i Rungsted ville de nok ikke klage, hvis han havde fået en håndfuld kampe på sidelinjen. I min optik kunne karantænen godt være dobbelt så lang. 

Situationen opstod, da Brendan Connolly og Mathias Bau stod klar til face-off ved midtercirklen. Da pucken blev smidt af hoveddommeren, førte Rungsted-spilleren sin stav op imellem benene på Mathias Bau med stor kraft, hvorefter Bau gik i isen. 

- Jeg er overbevist om, at det var bevidst, fordi han gør det lige efter et spilstop. Han havde lige haft 10-15 sekunder, hvor han kunne tænke over, hvad han ville gøre. Derudover var modspilleren fuldstændigt forsvarsløs, fordi han ikke har nogen idé om, hvad der kommer til at ske, siger Jimmy Bøjgaard. 

Selvom det ser voldsomt ud, så spillede Mathias Bau videre i kampen, hvor Frederikshavn i overbevisende stil vandt 4-1.