Ishockey

Kommentator om danske VM-sejre: Stormagterne siger 'are you kidding me'?

Det danske U20-landshold i ishockey imponerede nok engang, da det torsdag aften blev til en 3-2-sejr over Tjekkiet efter overtid.

Dansk ishockey tager overskrifter i disse dage, hvor der spilles U20-VM i Canada.

Forleden skabte talenter den helt store sensation med en sejr over verdensmestrene fra Finland, og det resultat blev fulgt op af en dybt imponerende 3-2-sejr over Tjekkiet efter forlænget spilletid.

Dermed har det danske U20-landshold for tredje år i træk spillet sig frem til kvartfinalen ved U20-VM.

- 4.200 hockeyspillere, 26 skøjtebaner... og tre kvartfinaler i træk. Hvis man præsenterer de to første tal for canadierne eller russerne, vil de sige: "are you kidding me?" Det er outstanding, siger TV 2 SPORT's ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

- For mig at se er det her det mest klare bevis på, hvor fantastisk talentarbejdet i dansk ishockey er. Når vi snakker seniorhockey, bliver det lidt mudret af NHL-spillere, og hvem de andre nationer stiller med.

- Det her er den rene vare. Det er den samme årgang, der dyster mod hinanden, og derfor det her U20-VM så prestigefyldt. Her er beviset på, at Danmark leverer topklasse, selv om du ikke har 20.000 spillere at tage af.

Med sejren sidder Danmark endda på andenpladsen i gruppen, som føres af Sverige.

Det var nok de færreste, der inden VM havde regnet med, at Danmark efter tre kampe ville ligge foran både Tjekkiet og Finland i en gruppe, hvor det var forventet, at Danmark skulle konkurrere med Schweiz om fjerdepladsen og dermed kvartfinalen.

- Det er kæmpestort. Det er endnu en af supermagterne, de lægger ned. Finland, regerende verdensmester, kommer med en stærk årgang, og dem slår de. Det var helt vildt. Så møder de Tejkkiet, som er vant til at spille på det her niveau. De har domineret ved VM og OL, og så kommer de her danskere, som er et helt andet sted, og lykkes, siger Jimmy Bøjgaard.

- De spiller videre på den selvtillid, de har. From kommer ind og laver et sejrsmål på meget højt niveau. Det er sådan et mål, som NHL-talentspejderne slikker sig om munden over.

Danmark lukkede seks mål ind i åbningskampen mod Sverige, men siden har Finland og Tjekkiet kun formået at passere danskerne fire gange i alt, og det er nøglen til den danske succes, mener ishockeykommentatoren.

- De spiller igen en god defensiv kamp og giver sig selv chancen ved kun at lukke to mål ind. Det er fundamentet og ud fra et internationalt perspektivt pivskrapt.

Danmark møder i sidste kamp Schweiz, hvor Danmark spiller om at opnå den bedst mulige placering inden kvartfinalen, hvor holdene bliver parret med gruppe B, som består af USA, Canada, Rusland, Slovakiet og Letland.