Ishockey

Ishockeyballade i Odense tages op af disciplinærudvalg

Fuckfinger, flaskekast og en trussel med en ishockeystav. Det gik voldsomt for sig i slutningen af fredagskampen mellem Odense og Rungsted.

Disciplinærudvalget i Dansk Ishockey Union kommer til at kigge nærmere på balladen, hvor ligaens store stjerne Dale Mitchell provokerede hele Rungstedboksen ved at ’give dem fingeren’ efter sin scoring til 4-1.

Rungsteds assistenttræner Erik Hjalmarsson hidsede sig nemlig op, kastede et whiteboard efter Mitchell og så fløj flaskerne ellers frem og tilbage.

Vi vil også kigge på, hvad der er sket fra Odenses side

Henrik Klinkvort, formand for Disciplinærudvalget

Kun Erik Hjalmarsson fik matchstraf i situationen. Det betyder, at han som udgangspunkt har karantæne i én spilledag. Men nu vil disciplinærudvalget kigge nærmere på sagen og vurdere, om Hjalmarssons karantæne skal forlænges – og om andre skal straffes også.

- Det primære er den indberetning, der kommer fra dommeren, som formentlig omhandler Hjalmarsson. Men ligesom i alle andre sager, så kigger vi også på hvad der ellers er sket. Og så er det klart, at vi også vil kigge på, hvad der er sket fra Odenses side, fortæller Disciplinærudvalgets formand Henrik Klinkvort til TV 2 SPORT.

Ser på begge lejre

Udvalget venter stadig på dommerens indberetning. Derfor kan medlemmerne endnu ikke tage stilling til længden af en eventuel karantæne. Men Henrik Klinkvort bekræfter, at episoden tages op som en sag om dårlig opførsel i flere situationer.

- Vi afventer dommerens indberetning og det videomaterialer, der er tilgængelig for kampen. Og så vurderer vi, hvad der er sket i situationen – fra alle parter.

- På baggrund af det beder vi om et partsindlæg fra de involverede, og derefter vurderer vi så om nogle af sagerne skal give karantæner.  

Selvom Rungsted Seier Capital spiller allerede i morgen søndag, så behøver Disciplinærudvalget ikke at skynde sig med en beslutning. På grund af matchstraffen er Erik Hjalmarsson nemlig i karantæne til kampen.

Desuden har Rungsted-assistenten undskyldt sin opførsel:

- Jeg vil naturligvis sørge for at en tilsvarende situation ikke kommer til at gentage sig, og jeg vil tage mod den straf disiplinærudvalget måtte give mig," siger en brødebetynget Hjalmarsson til klubbens hjemmeside.

Odense Bulldogs vandt kampen med den specielle afslutning med 5-1.