Ishockey

Kontroversiel ishockey-bølle: - Det er måske to procent af mig

Fredag kom Odense Bulldogs' Dale Mitchell igen i centrum for en kontroversiel situation - og det er ikke første gang, det er sket for canadieren.

Når Odense Bulldogs' Dale Mitchell løber på isen til et opgør i Metal Ligaen, kan man være sikker på action - i mere end én forstand.

Fredag aften var Bulldogs-forwarden endnu en gang i søgelyset, da han fejrede sin 4-1-scoring i det tomme Rungsted-mål med en jubelscene foran modstandernes spillerboks, der fik sindene i kog.

Faktisk i en sådan grad, at Rungsteds assistenttræner, Erik Hjalmarsson, både kastede med en vandflaske og truede med en ishockeystav mod Odenses spillere.

Og det er måske ikke noget tilfælde, at det var netop Dale Mitchell, der var centrum for opmærksomheden i fredagens kamp, for Bulldogs' nummer 13 er nok den mest kontroversielle - eller spektakulære, om man vil - spiller i hele Metal Ligaen.

I skrivende stund giver canadierens 53 point (22 mål, 31 assists) i denne sæson ham pladsen som nummer ét på topscorerlisten.

Det var samme placering som han sluttede på i sidste sæson, efter blandt andet at have scoret uhørte 10 point i Odenses 13-0-sejr over Aalborg, der ellers fører ligaen foran netop Odense i denne sæson.

De 77 point (34 mål, 43 assists) i sidste sæsons 45 grundspilskampe er imponerende nok i sig selv. 

Men når man samtidig tager i betragtning, at de blev scoret på trods af, at Mitchell også nåede at tilbringe hele 236 minutter - eller mere end fem pr. kamp - i udvisningsboksen, så forstår man, hvor meget den 175 cm høje og 93 kilo tunge forward i virkeligheden fylder på isen.

I sin tredje sæson i Odense har den 27-årige hidsigprop indtil nu formået at skære sine strafminutter ned til cirka det halve (82 minutter i 32 kampe), men han er stadig ligaens femtemest udviste spiller.

Selv siger Dale Mitchell, at der er en særlig grund til, at han spiller som han gør - og at han i øvrigt er en helt anden uden for skøjtehallerne.

- Som jeg er på isen, er jeg kun derude. Det er måske to procent af mig. Der er meget mere, som man må kende for at dømme mig, har canadieren tidligere fortalt til TV 2 SPORT.

Herunder kan du se indslaget, hvor Dale Mitchell bliver interviewet - af sig selv.

Dale Mitchell