Ishockey

Ligastjerne giver fingeren – så går træner fuldstændig amok

Fredag aften fik en ishockeykamp i den hjemlige liga en grim afslutning, da Rungsteds assistenttræner gik helt amok efter en provokerende jubelscene.

- Det kommer til at gå verden rundt. Det er scener, vi normalt kun ser fra NHL eller lavere ligaer i USA, udbrød ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard, efter han og resten af Odense Isstadion netop havde været vidne til de vanvittige scener.

Pludselig fløj det nemlig gennem luften med whiteboard og drikkedunke, inden Rungsteds assistenttræner, Erik Hjalmarsson, toppede det ved at tage en ishockeystav og gå truende over imod Odenses udskiftningsboks.

Her ville han tilsyneladende have fat i ligastjernen Dale Mitchell, der endnu en gang havde været involveret i en ophedet diskussion i forbindelse med en kamp i Metal Ligaen.

Hjalmarsson brænder alle sikringerne, det hører ingen steder hjemme...

Lasse Degn, ishockeyekspert

På banen havde Odense Bulldogs netop bragt sig foran 4-1 med små to minutter tilbage af kampen mod Rungsted Seier Capital. Liga-spilleren med flest point (mål+assists), Dale Mitchell, scorede sit 22. sæsonmål, og så kom den berygtede jubelscene, der startede det hele.

I en grov provokation vendte han sig om til Rungsteds udskiftningsboks og gav dem fingeren, inden han skøjtede væk. En handling, der med det samme startede balladen.

- Mitchell scorer i det tomme mål, og så er der ballade ved Odenses boks. Erik Hjalmarsson kaster med whiteboard og drikkedunke. Han er fuldstændig vild derovre. Han har taget en målmandsstav og står med den i hænderne, lød det fra Jimmy Bøjgaard i kommentatorboksen, mens ishockeyekspert Lasse Degn fulgte op:

- Han brænder alle sikringerne der, Hjalmarsson. Det duer selvfølgelig ikke. Det hører ingen steder hjemme.

Han er for god en spiller til at lave sådan nogle ting...

Morten Green, Rungsted, om Dale Mitchell

Matchstraf til Rungsted-assistent

Dale Mitchells udstrakte langemand ses ikke tydeligt på TV-billederne, men dommerne forklarede i forbindelse med udvisningen, at han fik 10 minutter i straffeboksen for at give fingeren til Rungsteds udskiftningsboks, hvilket blev betragtet som usportslig opførsel.

Rungsted-assistenten, Erik Hjalmarsson, der kastede med ting og truede med ishockeystaven, blev omgående bortvist med matchstraf. Noget der ikke umiddelbart gjorde direktøren i Rungsted tilfreds.

- Som udgangspunkt skal vores trænere helst ikke pådrage sig straffe – og slet ikke matchstraffe. Jeg vil gerne se TV-billederne. Der er jo sikkert en grund til, at Erik har reageret. Om han så overreagerede… det må vi tage på bagkant, sagde direktør Thomas Friberg til TV 2 SPORT.

På isen nedtonede Rungsted-spilleren Morten Green dog episoden, selvom han alligevel havde en løftet pegefinger til Odense Bulldogs Dale Mitchell:

- Der kom noget begge veje. Det er der ingen grund til at snakke mere om. Begge sider var lige gode om det, er jeg ret sikker på, sagde Morten Green og fortalte, hvad samtalen, han havde med Mitchell efter slutfløjt, handlede om:

Morten Green fra Rungsted mener, at Odense Bulldogs Dale Mitchell er for god en spiller til at lave den slags hoverende jubelscener.

- Han sagde bare undskyld for sin opførsel, og så sagde jeg, det var fint. Det er, hvad der sker, men han er for god en spiller til at lave sådan nogle ting, sagde Morten Green.