Ishockey

Paf ishockeyekspert om voldsom episode: Det var som et YouTube-klip

TV 2 SPORTs ishockeyekspert Lasse Degn mener, at både Odense og Rungsted bragte sporten i miskredit i fredagens kamp i Metal Ligaen.

I slutningen af fredagens opgør mellem Odense og Rungsted i Metal Ligaen opstod en af den slags situationer, men helst ikke vil se under en ishockeykamp.

Odense Bulldogs' Dale Mitchell havde netop bragt hjemmeholdet foran 4-1 med en scoring i et tomt Rungsted-mål, og valgte at fejre sin scoring med en provokerende gestus ud mod Rungsteds spillerboks.

Det er sådan nogle klip, man ser på YouTube og faktisk griner lidt af. Men det var ikke godt; sporten bliver bragt i miskredit.

Lasse Degn, ishockeyekspert på TV 2 SPORT

Situationen udviklede sig, og lige pludselig fløj drikkedunke og andre løse genstande rundt i luften mellem spillerboksene, inden Rungsteds assistenttræner, Erik Hjalmarsson, greb en ishockeystav og begyndte at true folkene i Odense-boksen.

TV 2 SPORTs kommentator Jimmy Bøjgaard var på plads i hallen sammen med ishockeyekspert Lasse Degn, som lørdag aften fortalte om sin oplevelse i hallen.

- Det var ret voldsomt. Altså, vi er fokuserede på at kampen bliver afgjort til 4-1, og så er den ligesom ovre, og så sker der noget omkring Rungsteds boks; de bliver provokeret, og så kører det derfra, fortæller Degn.

- Alle kommer helt op i det røde felt. Der flyver whiteboard afsted ud på isen, og så kaster Odense-spillerne – en spiller eller hvem det nu er – en drikkedunk retur, og så er det jo klart at for en mand, der allerede er oppe at køre… Det er benzin på bålet. Så flyver der flasker tilbage, og Hjalmarsson begynder at true med en stav og så videre. Det er skidt. Det var nok meget godt, at der var en security-mand til stede.

Hvad fanden er det lige, der sker?

Lasse Degn, ishockeyekspert, TV 2 SPORT

Selvom Lasse Degn ikke selv havde brug for hallens sikkerhedspersonale, så påvirkede situationen alligevel ishockeyeksperten, der selv har en fortid som spiller i Herning, Hvidovre, Rungsted, Malmø og Rødovre.

- Man bliver næsten helt paf, og prøver bare at følge med og få overblik over hvad det egentlig er, der sker på isen. Det hele går så hurtigt, så man bliver lidt paralyseret; ’Hvad fanden er det lige, der sker?’

- Det er jo ikke lige hverdagskost at vi ser trænere stå og kaste med ting og der flyver drikkedunke fra den ene boks til den anden og så videre, så man er egentlig bare i chok og overrasket over de ting, der sker.

Det hænder af og til, at man ser et slagsmål eller to på isen i den danske liga, men en situation som den, der pludselig opstod sent i fredagens kamp hører heldigvis til undtagelserne, forklarer Lasse Degn.

At Hjalmarsson som træner så går fuldstændig over grænsen og brænder alle sikringer, er jo også fuldstændigt uacceptabelt

Lasse Degn, ishockeyekspert, TV 2 SPORT

- Det er bestemt ikke noget, vi ser hver dag. Det er sådan noget, der går år imellem og det er sådan nogle klip, man ser på YouTube og faktisk griner lidt af. Men det var ikke så godt; sporten bliver bragt i miskredit.

Hvorfor?

- Jamen, Mitchell er lige blevet valgt til månedens spiller og har lige afgjort kampen – spillede en fantastisk kamp – og så provokerer han hele Rungsteds boks, og det bliver altså for meget for træneren. Så på den måde er det jo trist, at så dygtig en spiller viser så lidt klasse og har behov for at gøre den del. At Hjalmarsson som træner så går fuldstændig over grænsen og brænder alle sikringer, er jo også fuldstændigt uacceptabelt, så på den måde er det trist for alle parter.

Uanset hvordan man bliver provokeret, så begynder man ikke at kaste med tegnebræt og så videre ud på isen og råbe og skrige

Lasse Degn, ishockeyekspert, TV 2 SPORT

Efter matchstraffen til Hjalmarsson ligger det helt fast, at Rungsted-træneren får minimum én karantænedag – men hvor hård en sanktion, der venter ham, har Lasse Degn svært ved at vurdere.

- Jeg ved det ikke. Mon ikke, han får et par dage mere. Man må se på hele situationen; han bliver provokeret, men uanset hvordan man bliver provokeret, så begynder man ikke at kaste med tegnebræt og så videre ud på isen og råbe og skrige. Han bringer spillet i miskredit, og selvfølgelig skal han have en matchstraf for dét, der er ingen tvivl om dét. Mon ikke, han får et par dage mere oven i?

Til gengæld mener Lasse Degn, at Hjalmarsson ikke er den eneste, der kan risikere at skulle se en eller flere kampe fra tilskuerpladserne i nærmeste fremtid.

- Der sker også noget den anden vej, og spørgsmålet er, om Hjalmarsson i virkeligheden havde begyndt at kaste med dunke og stå og true med en stav, hvis ikke han var blevet ramt i brystet af en drikkedunk, der vel vejer et halvt til et helt kilo, alt efter hvor meget vand der er i, så… Ja, der er nok også lidt karantæner på den anden side; han blev tirret godt.

Han har fået en lærestreg, det er jeg sikker på

Lasse Degn, ishockeyekspert, TV 2 SPORT

TV 2 SPORTs ishockeyekspert tror dog på, at det er sidste gang vi har set Erik Hjalmarsson 'gribe til våben' i sin spillerboks.

- Hjalmarsson er blevet klogere. Én ting er, hvad der skete som spiller – der var han også en ilter herre og havde temperament og så videre, men der har man alligevel pulsen oppe og har måske haft nogle infights i løbet af kampen – men det her er som træner, hvor han står med hvilepuls. Han har fået en lærestreg, det er jeg sikker på, slutter Lasse Degn.

Hele situationen bliver i øjeblikket gennemgået af ishockeyunionens disciplinærudvalg, der holder møde søndag aften.