Ishockey

Chokeret ligastjerne: TV 2-ekspert er skyld i min karantæne

Odense Bulldogs' Dale Mitchell er utilfreds med sin ene spilledags karantæne. Han mener, at disciplinærudvalget har ladet sig påvirke af TV 2-ekspert.

Fredag aften udviklede ligakampen mellem Odense og Rungsted sig i en uheldig retning, da Odenses Dale Mitchell scorede til 4-1 og herefter valgte at skøjte hoverende forbi Rungsted-bænken med en udstrakt langemand.

Det fik Rungsteds assistenttræner, Erik Hjalmarsson, til at tænde af, hvorefter et whiteboard og drikkedunke begyndte at flyve igennem luften, inden han truede med en ishockeystav. Hjalmarsson blev i første omgang bortvist og fik siden tre spilledages karantæne.

Ligastjernen og topscoreren på point, Dale Mitchell, blev straffet med en 10 minutters udvisning undervejs i kampen, men her fire dage senere har DIU’s disciplinærudvalg så tildelt canadieren én dags karantæne.

Jimmy Bøjgaard er en god ambassadør for sporten i Danmark, men han har meget magt...

Dale Mitchell, Odense Bulldogs

Canadiske Mitchell er dog alt andet end tilfreds med sin karantæne, da han mener, at han fik sin karantæne i kampen. Derimod tror han nærmere, at disciplinærudvalget har ladet sig påvirke af udefrakommende faktorer, nu det også har taget fire en halv dag at finde en afgørelse:

- Når Jimmy Bøjgaard på TV efterlyser, jeg får karantæne, så tror jeg, der sidder et disciplinærudvalg, der åbenbart tænker, at de så hellere må handle på det. Jimmy Bøjgaard er en god ambassadør for sporten i Danmark, men han har meget indflydelse, siger Dale Mitchell til TV 2 SPORT, og slår fast, at han troede, han havde taget sin straf i kampen.

- Jeg er chokeret over karantænen. Dommerne kom med en afgørelse og gav mig en straf, men nu har ligaen undermineret dem. Og det var jo ikke fordi, jeg sagde noget seksuelt nedladende, racistisk eller homofobisk. Jeg opførte mig nedladende overfor det andet hold, og det fortryder jeg, uddyber Mitchell og hentyder samtidig til, at der blev sagt undskyld efter kampen, men at ingen kom til skade, blev slået eller ramt af en beskidt tackling.

Det var lørdag aften, dagen efter episoden i Odense, at TV 2 SPORTs ishockeykommentator og ekspert Jimmy Bøjgaard udtalte følgende om episoden:

- Dale Mitchells problem er, at han for ofte ender på disciplinærudvalgets bord, og det er også det, der kan komme til at koste ham en karantæne her. Jeg bliver lidt overrasket, hvis ikke han får karantæne, selvom han blev straffet og fik 10 minutter.

- Han har haft så mange sager og blevet smidt i bad før tid så mange gange, at jeg tror, der kunne ligge i det her, at ”nok er nok”, fordi det fik de konsekvenser og udviklede sig på den måde. Så jeg tror, der kommer en henstilling til Mitchell og måske en kamp eller to på bænken, sagde Jimmy Bøjgaard i Lørdagssporten.

Disciplinærudvalg: Ingen hold i udtalelserne

I forbindelse med karantænen skrev Dansk Ishockey Unions disciplinærudvalg blandet andet:

  • Både dommer og dommer supervisor meddeler, at Dale Mitchell viser en fremstrakt finger imod Rungsteds boks.
  • Udvalget mener, at dommeren rettelig burde have idømt Dale Mitchell en matchstraf jf. regel 168, stk. vi.

En matchstraf i kampen ville automatisk have givet Dale Mitchell en enkelt karantæne dag. Formanden for disciplinærudvalgetHenrik Klinkvort, slår, efter at være forelagt Mitchells udtalelser, fast, at Jimmy Bøjgaards ord ingen betydning har.

- Det er selvfølgelig TV-billederne, der har indflydelse, fordi de viser, hvad der sker, og de underbygger blot, hvad dommerne også har indberettet. Det er det, karantænen bygger på - ikke hvad såkaldte eksperter eller andre omkring sporten mener om situationen, siger Henrik Klinkvort.

Morten Green fra Rungsted mener, at Odense Bulldogs Dale Mitchell er for god en spiller til at lave den slags hoverende jubelscener.

Dale Mitchell: Derfor gav jeg dem fingeren

Straffen betyder, at Odense Bulldogs' Dale Mitchell ikke er med i tirsdagens ligakamp ude mod SønderjyskE, og dermed må ligaens topscorer i point (22 mål og 31 assists) tage plads på tribunen.

For første gang siden episoden fredag forklarer canadieren nu også, hvorfor han valgte at give fingeren til Rungsted-bænken efter sin scoring:

- Jeg lavede min gestus, fordi jeg følte, jeg var blevet ramt hårdt et par gange i løbet af kampen, uden at jeg fik noget. Derfor gav jeg bænken fingeren. Men det er ikke noget, der sker igen. I denne sæson har jeg virkelig holdt igen. Jeg har to slåskampe, der udløser langt flere straffeminutter, end jeg er vant til i Nordamerika, men jeg spiller ikke beskidt, siger Dale Mitchell.

Canadieren slår til sidst fast, at han på intet tidspunkt var vred eller specielt oppe at køre efter kampen, men at det hele eskalerede på grund af Rungsted-bænken.

- Hvis ikke Hjalmarsson havde reageret, som han gjorde, så havde vi slet ikke haft den snak her. Så var der ingen, der snakkede om hændelsen, siger Mitchell.

Odense Bulldogs ligger nummer to i Metal Ligaen, og topscoreren Dale Mitchell er igen med på liganiveau, når Odense møder Esbjerg den 20. januar.