Ishockey

Brutal tackling under jubelscene: - Det hører ingen steder hjemme i sporten

Lørdag aften fik afslutningen på pokalsemifinalen mellem Aalborg og Frederikshavn en voldsom afslutning, da Tobias Ladehoff modtog en grim tackling.

- Det hører på ingen måde hjemme i sporten. Han er selvfølgelig frustreret over scoringen, men det er på ingen måde acceptabelt, sådan siger TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard om den situation, der udspillede lørdag aften i slutningen af pokalsemifinalen mellem Aalborg Pirates og Frederikshavn Whitehawks. 

Foran 4723 tilskuere i Gigantium i Aalborg lukkede hjemmeholdets Tobias Ladehoff kampen bare 52 sekunder før tid med sin scoring til 4-2, og det blev for meget for Frederikhavns Mathias Bau.

Umiddelbart efter scoringen skøjtede Ladehoff en tur rundt om målet for at juble over scoringen - og billetten til pokalfinalen mod Rungsted.

Men efter få sekunder blev han dog stoppet af en brutal tackling fra en frustreret Mathias Bau, da han satte en skuldertackling i hovedet på Ladehoff, der røg direkte i isen. 

- Det er jo en voldsom situation. Særligt fordi han sætter tacklingen lang tid efter, målet er scoret. Det vil sige, at han har haft flere sekunder til at tænke over det, siger Jimmy Bøjgaard.

Mathias Bau fik matchstraf for sin tackling, og derfor bliver sagen nu taget op af disciplinærudvalget i Dansk Ishockey Union. Ifølge Jimmy Bøjgaard, så kan tacklingen enten komme til at koste to-tre dages karantæne eller mere end seks dage, alt efter hvordan udvalget ser på tacklingen. 

Og da de næste otte kampe i grundspillet er meget vigtige for Whitehawks, så kan det blive en dyr episode. 

- Mathias Bau er en meget vigtig spiller for Frederikshavn, og derfor kan det gå hen og få stor betydning i de sidste kampe i grundspillet, hvor de i øjeblikket kæmper for at få hjemmebanefordelen i første runde i slutspillet, siger Bøjgaard. 

Udover Mathias Bau, så fik Frederikshavns cheftræner Mario Simioni og spilleren Dave Liffiton også matchstraf ved episoden.  

En måned med voldsomme episoder

Dansk ishockey har den seneste måned været ramt af en række kedelige sager. For en måned siden var selvsamme Mathias Bau i fokus - denne gang som offeret - da Rungsteds Brendan Connoly sendte sin stav op i skridtet på Bau. Det endte med at koste Connoly to kampe på sidelinjen.

Brendan Connoly har fået to spilledages karantæne.

Nogle uger senere var vi så vidne til en ny grim situation, da Rungsteds assistentræner Erik Hjalmarsson kastede et whiteboard og drikkedunke efter Odenses stjernespiller Dale Mitchell, fordi han sendte en finger i retning af Rungsteds udskiftningsboks.

Rækken af kedelige episoder er dog ikke noget, der skræmmer Bøjgaard. 

Ballade efter provokation: Rungsted-assistenten Erik Hjalmarsson går amok med en hockeystav efter en provokation fra Odense Bulldogs Dale Mitchell.

- Jeg mener ikke, at der er nogen kedelig udvikling igang. Nu er der kommet lidt fokus på det, fordi der er TV-billeder af situationerne, og det synes jeg kun er godt. Det er vigtigt at få fokus på, men er ikke bange for, at der er en kedelig tendens på vej. 

Ishockeyunionen fortæller til TV 2 SPORT, at der ventes at falde dom i sagen tirsdag.