Sendte matchvinder i jorden med brutal tackling: Her er hans straf

Mathias Bau er blevet henvist til tribunen de næste fire kampe, efter han i lørdagens pokalsemifinale satte en brutal tackling på Tobias Ladehoff.

Fire kampe. 

Så lang tid må Frederikshavn White Hawks Mahtias Bau sidde udenfor, efter han i lørdags sendte en brutal skuldertackling i hovedet på Aalborg Pirates' Tobias Ladehoff bare få sekunder efter Aalborg-spillerens scoring til 4-2 med 52 sekunder tilbage af kampen. 

Kampens dommer skrev i sin indberetning, at Mathias Bau var blevet idømt en match straf for 'checking to the head' (tackling mod hovedet, red.) 

Men et flertal af disciplinærudvalget er ikke enige i, at Frederikshavn-spilleren skal straffes for 'checkling to the head' men i stedet 'interference' (tackling mod en spiller, der ikke er puckførende, red.)

- Efter gennemsyn af det foreliggende videomateriale har et flertal af udvalget den opfattelse, at - selvom man forstår, hvordan dommeren er nået til sin konklusion fra den vinkel han ser forseelsen i - så viser videoen, at Mathias Baus tackling ikke har modspillerens hoved som 'primary point of contact' (det primære mål for tacklingen, red.), og at den korrekte regel som matchstraffen skulle være dømt efter regel 150 - Interference, skriver Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse. 

Når en spiller bliver dømt efter reglen om interference, giver det som minimum én karantænedag. Grunden til at karantænen bliver fire dage skal findes i, at tacklingen bliver sat 5-6 sekunder efter en scoring, og at han tackler, selvom han kunne have undgået det. Desuden så er udvalget enige om, at tacklingen bliver sat mod en spiller, der ikke kan forvente at blive tacklet. 

- Voldsom situation

TV 2 SPORT's ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard var ikke i tvivl om, at det var en bevidst handling fra Mathias Bau. 

- Det er jo en voldsom situation. Særligt fordi han sætter tacklingen lang tid efter, målet er scoret. Det vil sige, at han har haft flere sekunder til at tænke over det, sagde Jimmy Bøjgaard dagen efter tacklingen. 

Karantænen kan gå hen og blive dyr for nordjyderne, vurderer TV 2 SPORT's ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

White Hawks har en lang række vigtige kampe foran sig, der kan vise sig at være afgørende i forhold til, om de får hjemmebanefordel i slutspillets kvartfinale - og her må de altså undvære Mathias Bau. 

- Mathias Bau er en meget vigtig spiller for Frederikshavn, og derfor kan det gå hen og få stor betydning i de sidste kampe i grundspillet, hvor de i øjeblikket kæmper for at få hjemmebanefordelen i første runde i slutspillet, siger Bøjgaard. 

Bau har allerede udstået den ene karantænedag, da han ikke var med i Frederikshavns 4-1-sejr på udebane over Odense. 

White Hawks-træner Mario Simioni og spiller David Liffiton fik også matchstraf i opgøret, men de har kun fået én spilledags karantæne. 

En måned med kedelige hændelser

Dansk ishockey har den seneste måned været ramt af en række kedelige sager. For en måned siden var selvsamme Mathias Bau i fokus - denne gang som offeret - da Rungsteds Brendan Connoly sendte sin stav op i skridtet på Bau. Det endte med at koste Connoly to kampe på sidelinjen.

Brendan Connoly har fået to spilledages karantæne.

Nogle uger senere var vi så vidne til en ny grim situation, da Rungsteds assistentræner Erik Hjalmarsson kastede et whiteboard og drikkedunke efter Odenses stjernespiller Dale Mitchell, fordi han sendte en finger i retning af Rungsteds udskiftningsboks.

Ballade efter provokation: Rungsted-assistenten Erik Hjalmarsson går amok med en hockeystav efter en provokation fra Odense Bulldogs Dale Mitchell.

Rækken af kedelige episoder er dog ikke noget, der skræmmer Bøjgaard. 

- Jeg mener ikke, at der er nogen kedelig udvikling igang. Nu er der kommet lidt fokus på det, fordi der er TV-billeder af situationerne, og det synes jeg kun er godt. Det er vigtigt at få fokus på, men er ikke bange for, at der er en kedelig tendens på vej.