Ishockey

SønderjyskE tæver tophold og åbner Metal Ligaen helt op

Spændingen er i den grad i top i Metal Ligaen, der er gået ind i grundspillets sidst måned. Fredag slog SønderjyskE topholdet Aalborg.

Metal Ligaen har taget hul på den sidste måned i grundspillet. Slutspilspladserne skal fordeles og der er kamp om at havne i top 4, så man på papiret får en lettere modstander i kvartfinalerne.

I Vojens tog SønderjyskE imod topholdet fra Aalborg Pirates, men stillings til trods, så sejrede sønderjyderne fortjent med 4-1.

Se højdepunkterne fra SønderjyskE-Aalborg Pirates i videoen øverst i artiklen.

Thomas Spelling er tilfreds efter sejren over Aalborg Pirates

Aalborg Pirates kom ellers foran lidt over halvvejs inde i første periode, da Mikkel Højbjerg sendte en puck mod målet og Tobias Ladehoff var først over returen fra SønderjyskE-målmand, Joni Myllykoski.

Kort efter svarede sønderjyderne dog igen, da Anders Førster med et hårdt slagskud fra distancen sendte pucken i mål og Aalborg-målmandens dunk i nettet højt op i luften. Dermed kunne de to hold forlade isen efter de første 20 minutter med stillingen 1-1.

Insisterende Damon

I anden periode kom SønderjyskE foran 2-1, da Derek Damon viste masser af fightervilje. Egentlig havde Aalborgs Lasse Bo Nielsen begået en tripping på Damon, men amerikaneren kom hurtigt på skøjterne igen og gik direkte mod mål, hvor han sendte pucken højt ind bag Ronan Quemener.

Periodens mest dramatiske situation opstod, da målscoreren til 1-0, Aalborgs Tobias Ladehoff, måtte forlade isen med en flænge i det ene øjenbryn efter en høj sønderjysk stav og ikke kunne fortsætte kampen. Han slap dog med en flænge i øjenbrynet.

AV: Aalborg-profil sendes til tælling af ishockeystav

I tredje periode gjode Thomas Spelling det til 3-1 efter blot et minuts spil med en klinisk afslutning fra en spids vinkel. I de døende minutter kunne Anders Førster lukke kampen i et tomt mål med sin anden scoring til resultatet 4-1.

Aalborg Pirates fører fortsat Metal Ligaen til trods for nederlaget og en generel nedadgående formkurve samt et hårdt kampprogram siden slutningen af december.

SønderjyskE er nummer fire – ti point efter Aalborg Pirates. Se hele stillingen her: