Ishockey

Is-piraterne sejler direkte mod grundspilssejren

Med en klar sejr over Rungsted genetablerede Aalborg Pirates forspringet på fem point i toppen af ligaen.

Ishockeyspillerne i Aalborg Pirates har ingen planer om at afgive topplaceringen i Metal Ligaen, som de har siddet på i stort set hele grundspillet.

Forfølgeren Odense havde ellers forkortet afstanden mellem de to hold til blot to point, men onsdag aften slog nordjyderne eftertrykkeligt igen ved at tæve Rungsted med stensikre 6-2 på udebane i Hørsholm.

Dermed har aalborgenserne et forspring på fem point med fire kampe tilbage af grundspillet.

Topscorer Peter Quenneville var på ny en markant figur på Aalborg-mandskabet, og med to mål og to assister havde den unge canadier en stav med i fire af sit holds seks scoringer.

Det stærke Aalborg-mandskab ligner mere og mere et varmt bud på medaljer, og det samme må siges om mesterholdet Esbjerg, der efter et sløjt efterår har fundet formen på det helt rigtige tidspunkt.

Onsdag gik det ud over ligaens bedste hjemmehold, Gentofte, der på egen is måtte se sig slået med 3-0 af Mark Pedersons fremstormende mænd.

Der stod canadiere på alle Esbjergs mål, som blev signeret Kodie Curran, Carson McMillan og Ryan Martindale.

Rundens mest bemærkelsesværdige resultat må dog tilskrives Herlev, som i 41. forsøg omsider fik sæsonens første sejr i ordinær spilletid.

I bundopgøret mod Rødovre vandt Herlev med hele 8-3, men begge hold har for længst udspillet deres rolle i kampen om slutspilspladserne.

Rødovre, der af sparehensyn har sagt farvel til en stribe spillere, blamerede sig foran eget publikum med et stort nederlag, to matchstraffe og hele 69 udvisningsminutter på en frustrerende aften.

I onsdagens sidste kamp besejrede Frederikshavn på udebane Herning med 4-1.