Ishockey

Landsholdveteran ude resten af grundspillet: - Det er en utrolig hård dom

Rungsteds Morten Green kommer ikke på isen før slutspillet, efter han har fået fire spilledages karantæne. Hård dom mener Rungsted.

Rungsted Seier Capital må undvære en af deres bedste spillere resten af Metal Ligaens grundspil.

Sjællændernes kaptajn og landsholdveteranen Morten Green har fredag fået fire spilledages karantæne, da han med 10 minutter og 41 sekunder tilbage på uret rettede en tackling mod hovedet på Aalborgs Oliver Anker Christensen, hvilket sendte den 20-årige aalborgenser i isen.

Tacklingen blev takseret som en 'checking to the head' (tackling mod hovedet, red.) og udløste en stor straf under kampen. Fem minutters udvisning plus automatisk game misconduct (personlig straf på 20 minutter, der indebærer bortvisning for ureglementeret adfærd, red.).

Fredag har disciplinærudvalget så besluttet at give Morten Green fire spilledages karantæne. 

- Jeg synes, at det er en utrolig hård dom for noget, der ikke er særlig voldsomt, siger Rungsted Seier Capitals direktør Thomas Friberg til TV 2 SPORT, mens han understreger, at han mener, at der var tale om et uheld.

- Morten medgiver, at han rammer Oliver Anker Christensen i hovedet, og det er jo også tydeligt på tv-billederne. Men han forsøger også at undgå et større sammenstød. Det er i min optik et hockey-play gone wrong.

- Jeg synes jo, at den game misconduct som Morten fik var en fair og passende straf.

Lav reglerne om

Thomas Friberg har forståelse for disciplinærudvalgets dom, men føler at karantænen til Morten Green bør føre til regelændringer fra og med næste sæson.

- Problematikken i denne her sag er, at disciplinærudvalget ikke kan give Morten Green mindre end fire dages karantæne, når der er tale om en tackling mod hovedet.

- Derfor må jeg må nok rette mine frustrationer mere mod regelsættet end mod disciplinærudvalget, fortæller Thomas Friberg til TV 2 SPORT, der understreger at fire dage til Morten Green er for lang en straf.

- I denne sæson har vi set nogle situationer, der var meget mere voldsomme, end det som skete her. Nu er en af vores vigtigste spillere ude i fire kampe. Det er lang tid i ishockey.

Svensker også ude

Imens Rungsted må undvære deres danske profil på grund af karantæne, så kan de også se frem til at skulle undvære en af holdets absolut største stjerner, som har spillet mere end 100 NHL-kampe.

Fabian Brunnström er skadet og er ude på ubestemt tid.

- Der går rygter om det ene og det andet, men det eneste, jeg kan sige, er, at han er ude med en ’lower body injury’. Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om længden på skadespausen, fortæller Thomas Friberg.

Flere har skrevet, at det er akillessenen, den er gal med, men det afviser Friberg.