Ishockey

Titeltørst i Aalborg: - Finalen er hamrende vigtig

Aalborg Pirates skal søndag rette fokus ind på pokaljagt i Rungsted, selvom Metalligaens slutspil begynder få dage efter

Blot to bannere hænger der under loftet i Gigantium Isarena; Ét for mesterskabet i 1981 og ét for pokaltitlen i 2007.

Den beskedne samling er man ikke tilfredse med i Aalborg, der i denne sæson har været grundspillets bedste hold i Metalligaen.

Så når holdet søndag eftermiddag spiller pokalfinale mod Rungsted Seier Capital, er fokus ikke et problem - selvom slutspillet venter, lige rundt om hjørnet.

- Nu har vi kæmpet så langt for at komme i den finale, så kan vi ligeså godt levere en god indsats. Forhåbentligt kommer der en masse mennesker i Rungsted - en hal, hvor der typisk er god atmosfære, så det glæder vi os rigtig meget til, siger holdet rutinerede spiller, Bjarke Møller.

Aalborg Pirates reducerer mod Esbjerg

Hvor vigtig ville en pokaltitel være for jer?

- Den ville være hamrende vigtig. Det ville være den første titel til Pirates (klubnavn siden 2012, red.) og der er jo en masse mennesker i og omkring klubben, der gerne vil have noget i trofæskabet, så det betyder rigtig meget, siger Bjarke Møller, der ikke er eneste Aalborg-dreng med pokaldrømme.

- Man spiller professionel ishockey for at vinde pokaler og mesterskaber, så den vil vi selvfølgelig vinde. Vi har desværre ikke så mange. Så vi tager til Rungsted for at få en pokal med hjem i bussen, siger holdets anfører, Julian Jakobsen, der lige som Bjarke Møller var en del af pokalmesterholdet i 2007.

Pokalfinalen mellem Aalborg og Rungsted kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 18:30.