Ishockey

Gav modstander hjernerystelse: Landsholdskaptajn risikerer ny lang karantæne

Rungstedprofilen Morten Green kan se frem til flere karantænedage efter udvisning i pokalfinalen mod Aalborg.

De nykårede pokalmestre fra Rungsted Seier Capital kommer måske til at undvære holdets kaptajn Morten Green i slutspillets første kampe.

Den rutinerede Rungstedprofil blev søndag aften smidt ud af pokalfinalen mod Aalborg Pirates efter en brutal tackling, som blev landsholdsanførerens sidste aktion i kampen.

Tacklingen blev i situationen vurderet til at være 'checking to the head'. Altså en tackling i hovedet. Og det giver normalt fire spilledageskarantæne eller mere ifølge reglerne.

- Jeg synes, den er god nok. Det er checking to the head, sagde TV 2 SPORT's ekspert Lasse Degn under kommenteringen af kampen.

- Hvis man kigger på, hvilken del af Aalborg-spilleren krop der først bevæger sig bagud, så er der ingen tvivl om, at det er hovedet. Morten Green har ansvaret i den situation. Det er det her, vi gerne vil have ud af sporten, så jeg synes, det er korrekt dømt.

Aalborgs Alexander Collberg ømmer sig på isen efter sammenstødet med Morten Green.

Aalborgs Alexander Collberg røg i isen som følge af tacklingen og pådrog sig en hjernerystelse, hvilket holdt ham ude af finalens resterende to perioder.

35-årige Morten Green vendte efter kampen tilbage til isen og var trods udsigten til flere karantænedage i stand til at nyde pokaltriumfen, som kom i hus med en sejr på 3-0 over gæsterne fra Aalborg. Han var dog ikke meget for at tale om udvisningen.

- Følelsen er god. Jeg synes, vi var det bedste hold, og jeg synes, vi fortjente at vinde.

- Der er ikke nogen grund til at snakke om min udvisning. Vi vandt kampen, og det er det vigtigste, lød det kortfattet fra Morten Green.

Se højdepunkterne fra pokalfinalen mellem Rungsted Seier Capital - Aalborg Pirates på 99 sekunder.

Rungsted-kaptajnen var for få uger siden indblandet i en lignende situation mod Aalborg i Metal Ligaen, hvor han også blev vist ud for en ureglementeret tackling i hovedregionen på nordjydernes Oliver Anker Christensen.

Forseelsen blev ved den lejlighed takseret til fire spilledages karantæne, og den straf mangler Morten Green fortsat at afsone en spilledag af. 

Selv om det hårde sammenstød fandt sted i pokalfinalen, bliver karantænedagene flyttet med over i Metal Ligaen, og det betyder, at Rungsted Seier Capital kan komme til at undvære Green i den første del af slutspillet, som venter lige om hjørnet.

Der resterer en spillerunde tilbage i isligaens grundspil, og vi sender direkte fra runden på TV 2 SPORT på tirsdag fra klokken 19:00.