Ishockey

24-årig ishockeyspillers karriere kan være forbi efter brutal tackling

Alexander Collberg må muligvis vinke farvel til karrieren, efter han blev tacklet af Morten Green i søndagens pokalfinale. Green fik ingen straf.

- Alexander Collberg har ikke bare fået en hjernerystelse, men har fået det, som hedder en svær hjernerystelse. Og det betyder, at hans ishockeykarriere højst sandsynligt er færdig.

Sådan siger Aalborg Pirates' administrerende direktør, Thomas Bjuring, til TV 2 SPORT.

Den 24-årige spiller blev brutalt tacklet af Morten Green i søndagens pokalfinale mod Rungsted Seier Capital. Greens tackling blev i situationen vurderet til at være 'checking to the head'. Altså en tackling i hovedet. Og det giver normalt fire spilledageskarantæne eller mere ifølge reglerne.

Tidligere i dag kom det dog frem, at Metal Ligaens disciplinærudvalg, Department of Player Safety, vurderede, at der først og fremmest var tale om en tackling til skulderen, og derfor fik Green ingen straf.

Det forstår Aalborg Pirates administrende direktør umiddelbart ikke, da den brutale tackling muligvis har kostet Collberg karrieren.

- Han har lagt i mørkerum og kan ingenting. Jeg var været i dialog med de læger, som har været tæt på ham. Og de påstår, at det er fysisk umuligt, at han ikke bliver ramt i hovedet.

- Jeg tror ikke, at der er nogen tvivl om, at han bliver ramt. Lægerne mener fysisk at kunne bevise det. Ligesom billederne også viser det, siger Thomas Bjuring.

Danmarks Ishockey Union har fokus på at minimere hovedskader og hjernerystelser i ishockey, og derfor er direktøren da også helt uforstående over, at Morten Green undgår straf.

- Der er noget, der er helt galt. Jeg ser ingen sammenhæng imellem det fokus og den kampagne, som Danmarks Ishockey Union har på hovedtacklinger.

- Hvis deres opgave er at komme dem til livs, så mener jeg ikke, set ud fra tidligere domme, at man tager højde for det i det her tilfælde, siger Thomas Bjuring.

Den administrerende direktør fortæller, at lægerne er ved at lave materiale, som beviser, at Collberg blev ramt i hovedet. Aalborg Pirates anker dommen i dag.