Ishockey

Årets hold i grundspillet: Disse seks spillere har domineret

Ishockeyredaktionen på TV 2 SPORT har kigget nærmere på det grundspil, der afsluttes i aften og fundet frem til de seks spillere, der har domineret.

Der er seks mand på et ishockeyhold. Der er seks mand på TV 2 SPORTs kåring af grundspillets hold. Men der er ikke en lige fordeling. Der er klar fynsk dominans.

Det er Odense Bulldogs, der ser ud til at slutte på andenpladsen i Metal Ligaens grundspil, der er det halve hold, når ishockeyredaktionen på Danmarks ishockeykanal nummer 1 har kigget tilbage på den regulære sæson.

Odenseanerne har ligesom grundspillets vindere fra Aalborg Pirates overrasket positivt i denne sæson, og det i en sådan grad, at der er blevet plads til en enkelt back og to forwards på det, man også kunne kalde en slags Årets Hold.

Grundspillets hold bliver en del af en stor ishockeysatsning på TV 2 SPORT tirsdag aften, hvor vi sender fra Gigantium i Aalborg, hvor grundspillets vindere fra Limfjordsbyen tager imod lokalrivalerne fra Frederikshavn White Hawks, der stadig kan nå andenpladsen i grundspillet.

Men det er ikke nok med en enkelt kamp. Vi er til stede ved tre af aftenens øvrige kampe. I Esbjerg til opgøret mellem Energy og Herning Blue Fox. I Hørsholm til mødet mellem pokalvinderne fra Rungsted Seier Capital og SønderjyskE. Og så er vi også på plads i Herlev til kampen mellem Eagles og Odense Bulldogs, hvor fynboerne med en sejr kan blive nummer to i grundspillet.

Når kampene så er et overstået kapital, så vil der blive valgt kvartfinalemodstandere live på TV 2 SPORT i studiet fra Gigantium samtidig med, der vil komme reaktioner fra dem, det hele drejer sig om, nemlig spillerne.

Nedenfor kan du se grundspillets hold - ligesom du under kåringen kan se, hvordan de enkelte medlemmer af redaktionen satte deres hold.

Grundspillets hold 2016/17

Målmand

Ronan Quemener

Ronan Quemener - Aalborg Pirates

Ronan Quemener

"Fik en forrygende start på sæsonen for Aalborg, hvor han hurtigt hjalp klubben helt til tops i Metal Ligaen. Har siden fået konkurrence til målmandspladsen på årets hold fra folk som Teemu Seppänen (Gentofte) og Tadeas Galansky (Odense), men Quemeners store bidrag til Piraternes grundspilssejr er nok til at sikre franskmanden pladsen i målet."

                                                                                            (Simon Johansen)

Foto: Jan Korsgaard / Scanpix Denmark

Back

Michael Eskesen

Michael Eskesen - Odense Bulldogs

Michael Eskesen

"Det har været imponerende, hvad de rene danske back-konstellationer i Odense har leveret i denne sæson. Det kræver en klar leder, og det har fynboerne i deres kaptajn, Michael Eskesen. Hjemvendt til Fyn efter fire sæsoner i Vojens har 30-årige Eskesen vist, at han er en absolut klasse-forsvarer i den danske liga. Kun 11 gange i 44 kampe har modstanderne scoret mod Odense-mandskabet i grundsapillet, når Eskesen har været på isen. Tal lyver ikke. Eskesen er et fyrtårn i den fynske hovedstad."

                                                                                            (Lars Fink)

Foto: Jan Korsgaard / Scanpix Denmark

Back

Kodie Curran

Kodie Curran - Esbjerg Energy

"Har spillet sig op sammen med resten af Esbjerg-holdet, da de for alvor kom i gang i december. I en sæson, hvor backpositionen nok har været den mindst iøjenfaldende i Metal Ligaen af de tre led på et ishockeyhold, har Curran vist formfremgang og stabilitet til en plads på grundspillets hold."

                                                                                                  (Jimmy Bøjgaard)

Foto: Jan Korsgaard / Kanut.dk

Forward

Dale Mitchell, Odense Bulldogs.

Dale Mitchell - Odense Bulldogs

Odense Bulldogs Dale Mitchell

""Han er kontroversiel, og så er han ikke mindst hamrende effektiv i den ende af banen, hvor kampene skal afgøres. Odenses Dale Mitchell har lige dele vildskab og passion, når han er på isen, og derfor er han en utrolig spændende karakter at følge rundt omkring i de danske isstadions. Metal Ligaens absolutte iskriger kan lide at komme ind under huden på sine modstandere, hvilket gør ham til en heftig fyr at spille overfor. Og måske er det en af de store forklaringer på, hvorfor han spiller sig helt til tops på ligaens pointliste med 26 mål og 39 assist i 44 kampe. Derfor er han en uundgåelig del af grundspillets hold."

                                                                                       (Mass Lisby)

Foto: Jan Korsgaard / Scanpix Denmark

Forward

Tony Romano

Tony Romano - Odense Bulldogs

Tony Romano

""En teknisk nydelse og en virkelig dygtig playmaker, som gør sine kædekammerater gode. Har også vist sig som en meget dygtig afslutter og var i en periode en enmandshær for Odense. Har udgjort grundspillets farligste duo med Dale Mitchell. Tager ansvar bagude og ligger med flotte +35 i plus/minus-statistikken. Et sikkert valg på grundspillets hold."

                                                                                                      (Lasse Degn)

Foto: Jan Korsgaard / Kanut.dk

Forward

Harrison Reed

Harrison Reed - SønderjyskE

Harrison Reed

"SønderjyskEs MVP i denne sæson. En målfarlig og komplet forward der både skyder godt og samtidig er eksplosiv i sit skøjteløb. En gamechanger, som kan afgøre kampe på egen hånd, hvilket også hans 7 GWG (game winning goals) vidner om. Er gåët en anelse ned efter nytår, men holder fortsat et stabilt højt niveau set over hele grundsspillet."

                                                                                   (Martin Struzinski)

Foto: Jan Korsgaard / Kanut.dk

Lasse Degn (ishockeyekspert): Ronan Quemener - Michael Eskesen, Kodie Curran - Dale Mitchell, Tony Romano, Harrison Reed

Martin Struzinski (ishockeyekspert): Ronan Quemener - Kodie Curran, Andrew Blazek (Aal) - Dale Mitchell, Tony Romano, Harrison Reed

Jimmy Bøjgaard (ishockeykommentator): Ronan Quemener - Kodie Curran, Michael Eskesen - Dale Mitchell, Tony Romano, Harrison Reed

Simon Johansen (ishockeyreporter): Ronan Quemener - Kodie Curran, Jesse Jyrkkiö (Gen) - Dale Mitchell, Tony Romano, Julian Jakobsen (Aal)

Mass Lisby (ishockeyreporter): Ronan Quemener - Kodie Curran, Michael Eskesen - Dale Mitchell, Tony Romano, Peter Quenneville (Aal)

Lars Fink (ishockeyreporter): Ronan Quemener - Kodie Curran, Michael Eskesen - Dale Mitchell, Julian Jakobsen (Aal), Harrison Reed