Ishockey

Bøjgaard klæder dig på til grundspillets sidste runde: - Det bliver forbudt for børn

Der bliver kamp om fjerdepladsen. Andenpladsen er også i spil. Og så er der meget på spil i lodtrækningen, mener ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

Der er masser af scenarier at holde et vågent øje med, når Metal Ligaens grundspil anno 2016/17 i aften falder endegyldigt på plads. 

Særligt er kampen om fjerdepladsen og den dertilhørende hjemmebanefordel i den indledende fase i slutspillet værd at følge tæt. Her kan både Esbjerg, Herning og Sønderjyske alle spille sig på den eftertragtede placering som grundspillets nummer fire.

- Esbjerg kan selv afgøre tingene i aften. Jeg forventer en meget tæt kamp mod Herning. Kommer Herning foran eller står den lige, så kommer vi til at holde godt øje med den kamp i transmissionen i aften, lyder det fra Jimmy Bøjgaard.

- Herning har brug for at ramme slutspillet i høj fart, så jeg tror, de kommer til at gå efter deres chance.

- Esbjerg kan med en sejr mod Herning sikre sig fjerdepladsen. Vinder Herning, der er bedre indbyrdes mod Esbjerg, og Sønderjyske snubler i kampen mod de nykårede pokalmestre fra Rungsted, så snupper Blue Fox placeringen som nummer fire. Vinder Sønderjyske og Herning deres kampe, er det sønderjyderne, som tager fjerdepladsen. 

- Der er så mange scenarier i aften, og jeg glæder mig helt vildt til at få det afgjort, siger Jimmy Bøjgaard.

Bulldogs under større pres end tabellen antyder

På isligaens andenplads finder vi Odense Bulldogs, som igennem sæsonen har præsteret på stabilt og højt niveau. En andenplads, fynboerne kun kan være sikre på at holde på med en sejr over Herlev. Men Frederikshavn presser på fra tredjepladsen.

- Odense skal vinde i Herlev for at være sikre på at holde sig på den her andenplads. Og det bør de også gøre. Herlev har ingenting at spille for, men omvendt kan det også gøre at de spiller frit, og det er ikke altid let at møde sådan et hold.

- I Odense er man klar over, at et nederlag kan få store konsekvenser for seedningen, og det lægger alt andet lige pres på. Herlev har flere gange vist, at de kan følge med langt hen i kampene. Men jeg anser det for at være ret sandsynligt, at Odense tager andenpladsen, fordi de skal tabe. En sejr i ordinær tid eller i overtiden er nok for Bulldogs, lyder det fra Jimmy Bøjgaard.

- Lodtrækningen bliver forbudt for børn

Aalborg Pirates er sikre på at få førstevalget, når slutspilsmodstanderne i aften skal fordeles. Og ifølge ishockeykommentatoren venter der et meget svært valg for det tredjeseedede hold, som lige nu ligner Frederikshavn, da de første to hold med al sandsynlighed vil vælge mellem Gentofte og Rungsted.

- Det er fuldstændig åbent, om Aalborg vælger Gentofte eller Rungsted. De bliver valgt som nummer et og to i aften, det er jeg sikker på. Så er spørgsmålet bare i hvilken rækkefølge. 

- Det betyder formentlig, at Frederikshavn får et meget, meget vanskeligt tredjevalg, hvor den kommer til at stå imellem Esbjerg, Herning eller Sønderjyske. Det er store rivaliseringer over hele linjen. Der er så meget historie og prestige på spil. Det bliver forbudt for børn.

Vi er på plads til fire af aftenens fem kampe, når slutspillets sidste spillerunde vises direkte på TV 2 SPORT og PLAY