Ishockey

Pokalmestre kan ånde lettet op: Landsholdskaptajn slap ustraffet

Rungstedprofilen Morten Green får ikke karantæne, efter at han blev udvist i pokalfinalen. Og det har afgørende betydning, mener TV 2 SPORT's ekspert.

Rungsted Seier Capital-spilleren Morten Green er med på isen, når slutspillet i Metal Ligaen begynder.

Den rutinerede profil blev søndag aften udvist i pokalfinalen mod Aalborg Pirates, da han tacklede en modspiller i isen, som endte med en hjernerystelse. Tacklingen blev i situationen vurderet til at være 'checking to the head'. Altså en tackling i hovedet. Og det giver normalt fire spilledageskarantæne eller mere ifølge reglerne.

Metal Ligaens disciplinærudvalg, Department of Player Safety, har efterfølgende vurderet sagen. I en pressemeddelelse skriver det, at tacklingen var reel og sad i den højde, som den skulle - nemlig på højre skulder.

Dermed er Green med i slutspillet for Rungsted, og det har en afgørende effekt på holdet, mener TV 2 SPORT's ishockeyekspert.

- Det har kæmpe betydning. Det ville både være synd for Rungsted og for Green, hvis han ikke var med, siger Lasse Degn til TV 2 SPORT.

- Der er ingen tvivl om, at de ville have stået i en helt anden situation, hvis ikke han var med. Så for dem er det rigtig, rigtig vigtigt.

Lasse Degn, som kommenterede pokalfinalen i søndags, vurderede ellers umiddelbart, at Aalborg-spilleren blev ramt i hovedet. Men han erkender også, at udvalget har en stor kompetence, og at afgørelsen dermed er korrekt.

- Det er et meget kompetent udvalg, som har set på masser af disse sager. Jeg har fuld tiltro til, at de har kigget tingene igennem. De har gode billeder, så hvis de siger, at det er rigtigt, så er det rigtigt, siger ishockeyeksperten.

Rungsted-kaptajnen har tidligere været indblandet i en lignende sag, hvor den forseelse blev takseret til fire spilledages karantæne, og den straf mangler Morten Green fortsat at afsone en spilledag af. 

Det gør han i aften, og dermed er han klar til slutspillet. Dog tror Lasse Degn ikke, at det kommer til at spille ind på holdenes forberedelse til de afgørende kampe.

- Mange har holdene har nok forberedt sig på, at Morten Green var med i ligningen. Det skete jo søndag aften, så de har ikke haft tid til at lave ændringer, siger TV 2 SPORT's ekspert.

I aften bliver den sidste runde spillet i isligaens grundspil. Vi sender direkte fra runden på TV 2 SPORT på tirsdag fra klokken 19:00.