Ishockey

Klublegende fyret med øjeblikkelig virkning i Herning

Det blev en kort fornøjelse som cheftræner for Herning Blue Fox, efter Todd Bjorkstrand vendte hjem inden denne sæson. Han er netop blevet fyret.

Klublegenden Todd Bjorkstrand blev hentet hjem til Herning med missionen om at sikre det DM-guld, der sidst har set Heden i 2012, hvor netop Bjorkstrand stod i spidsen for Blue Fox.

Missionen fejlede, da klubben sluttede som nummer syv i grundspillet og blev sendt ud i kvartfinalen. Den dårligste placering i over 30 år for Herning Blue Fox.

Fredag formiddag har klubben taget konsekvensen og fyret Todd Bjorkstrand, det erfarede TV 2 SPORT fra kilder tæt på klubben, og siden har klubben selv bekræftet det i en pressemeddelelse.

Det forlyder, at spillerne skulle have mødtes med Bjorkstrand til et spillermøde, men at klubben havde aflyst dette møde. Kort efter blev fyringen meldt ud internt i truppen.

Bjorkstrand underskrev inden denne sæson en treårig kontrakt med klubben, men han fik altså kun lov til at udfylde en tredjedel af den kontrakt, før han blev smidt på porten.

Ifølge klubben er fyringen sket på baggrund af uoverensstemmelser mellem træneren og ledelsen.

- I bund og grund er det et spørgsmål om forskellige syn på spillerkultur, management og forståelsen af behovet for at tilgodese en klubs samlede interesser på tværs af frivillige, amatørafdeling, den professionelle del og organisation i øvrigt, som er den egentlige årsag til bruddet, siger formand Claus F. Sørensen og uddyber:

- Beslutningen beror således på en samlet betragtning truffet under skyldig respekt for, at intet og ingen er større og vigtigere end klubben. Vi kan alle udskiftes, men klubben skal overleve og udvikles, i dag og i morgen. Beslutningen er således truffet for at sikre det bedst mulige afsæt for opbygningen af en ny æra for Herning Bluefox som dansk topklub og med Herning som Danmarks hockeyby nummer et, fortsætter Claus F. Sørensen.

Todd Bjorkstrand har tidligere stået i spidsen for klubben fra 2002 til 2014, inden han skiftede til den østrigske klub Graz 99'ers. Gennem sine 12 sæsoner som træner for Herning førte amerikaneren holdet til seks DM-titler, og kun i en enkelt sæson blev det ikke til medaljer.

Inden sin tid som træner var Bjorkstrand med til at vinde syv DM-titler som spiller for Blue Fox, hvor han gennem 14 år løb på isen i den traditionsrige ishockeyklub.