Ishockey

Gentofte Stars har håb om flere overraskelser på isen

Overraskelsen Gentofte vil dæmpe Odenses offensiv, når semifinaleserien i ishockey begynder tirsdag.

Gentofte Stars har overrasket stort i denne sæson i ishockeyligaen, og tirsdag aften har Karsten Arvidsens mandskab muligheden for at tage endnu en stor skalp, når DM-semifinaleserien indledes.

Undertippede Gentofte skal op mod nummer to i grundspillet, Odense Bulldogs, på udebane i det første af potentielt syv opgør. Men efter sejren i kvartfinalerne over grundspillets vinder, Aalborg Pirates, er selvtilliden med rette på plads.

- Vi er selvfølgelig bevidste om, at vi møder nummer to fra grundspillet, som er det mest scorende hold af alle. Det bliver igen en svær modstander for os.

- Men jeg er optimistisk, og jeg er glad på spillernes vegne over, at de har sat sig i denne situation. Vi er vokset som hold gennem hele sæsonen, siger Karsten Arvidsen.

Odense har overtaget i de indbyrdes kampe i denne sæson, hvor Gentofte sluttede på sjettepladsen i grundspillet. Gentofte vandt den første af kampene mod Odense, men derefter er det blevet til fire Bulldogs-sejre på stribe. To af disse efter forlænget spilletid.

Karsten Arvidsen mener dog, at Gentofte i to af nederlagene spillede dårligt, forærede sejren væk og således kan gøre det meget bedre.

Særligt Gentoftes forsvar, som hører til blandt Danmarks bedste, bliver vigtigt.

- Vores styrker er det gode forsvar, at vi er godt organiseret, og at spillerne yder en stor præstation i hver eneste kamp.

- Vi skal have stort fokus i hvert eneste skifte, for Odenses offensive spillere skal ikke have meget plads, siger han.

Også i Nordjylland har hjemmeholdet en statistisk fordel. Frederikshavn White Hawks har i denne sæson vundet fire ud af fem kampe mod Esbjerg Energy. Senest i januar med sikre 6-2 på udebane - dog blot få dage efter Esbjerg hentede en 2-0-sejr med hjem fra besøget i Vendsyssel.

Begge kampe spilles tirsdag aften.

I Frederikshavn starter det første af opgørene i semifinaleserien klokken 19, før kampen i Odense skydes i gang klokken 20.30.