Ishockey

Slutspillets overraskelse udnytter overtal mod Odense

Gentofte Stars slog Odense Bulldogs i overtid i de to klubbers første kamp i semifinaleserien.

Gentofte Stars lever i øjeblikket op til klubbens navn.

Sjællænderne, der sluttede som nummer seks i grundspillet, spiller som stjerner. Først besejrede de grundspilsvinderne Aalborg i kvartfinalen, og nu fører Gentofte med 1-0 i semifinaleserien mod Odense Bulldogs.

Sejren blev hentet på udebane efter stor effektivitet i overtal.

Efter første periode, hvor holdene virkede til at se hinanden lidt an, kom der gang i semifinalen i starten af anden omgang.

I et power play fik Gentoftes Anders Fisker serveret pucken fem minutter inde i perioden. Nogenlunde midt foran målet kvitterede han for tilliden med en sikker scoring, der bragte slutspilsoverraskelsen Gentofte Stars på 1-0.

Gentofte slog grundspilsvinderne Aalborg med 4-3 i kvartfinalen, og nu fik holdet altså også en fantastisk start på den første semifinale i 20 år.

Glæden varede dog kort. Bare et par minutter senere var det Odenses tur til at spille i overtal – og Odenses tur til at udligne.  Simon Gronvaldt afsluttede ude omkring blue line, og inde foran målet endte pucken med at glide over stregen. I et sammensurium af spillere kom målmand Teemu Seppänen selv til at prikke udligningen i nettet.

Efter de to scoringer markerede hjemmeholdets Dale Mitchell sig i endnu en batalje, der sagtens kunne have været undgået. Canadieren skøjtede ind i en modspiller, og så kom han ellers op at skændes med Jesse Jyrkkio. Det endte med, at begge spillere måtte afsone 2+2 minutter i straffeboksen.

Dale Mitchell og Jesse Jyrkkio ender i infight.

- Efter at de lige havde smidt respekten for hinanden efter første periode, så skal jeg love for, at de fik skruet op for intensiteten, konstaterede TV 2 SPORTs ishockeyekspert Martin Struzinski mellem anden og tredje periode.

I tredje periode fortsatte den første semifinale med at være uhyre tæt. Desværre fortsatte holdene ikke rigtigt med at producere chancer. 

De to første perioder skabte en skudstatistik på 24-15 i Odenses favør. 13 minutter inde i tredje periode var tallene kun forhøjet til 27-17.

- Jeg synes også godt, man kan fornemme en afventende indstilling på tilskuerpladserne, sagde kommentator Jimmy Bøjgaard undervejs om de 1507 tilskuere i hallen, der i tredje periode heller ikke bidrog usædvanligt meget til slutspilsstemningen. 

En tredje periode stort set blottet for højdepunkter sluttede med endnu en 2+2-udvisning til Mitchell. Med kun 12 sekunder tilbage af den ordinære tid slog han staven op i ansigtet på Matthias Martini Asperup, og dermed var gæsterne kunne gæsterne gå ind til fjerde periode i power play.

Dale Mitchell rammer Matthias Asperup i ansigtet med sin stav.

I slutspillet udgøres ekstratiden af ekstra perioder, indtil der er scoret. 

Og fire mod tre, man tager nemlig en mand ud på hvert hold, skulle gæsterne fra Gentofte kun bruge 36 sekunder på at skabe en ny overraskelse. 

Marko Virtala modtog pucken foran målet og sendte den sikkert i nettet. Dermed fik grundspillets nummer seks en fantastisk start på semifinaleserien mod Odense Bulldogs. 

Tidligere på aftenen vandt Frederikshavn 5-2 over Esbjerg i den anden semifinaleserie.