Ishockey

Pressede danske mestre gjorde det af med Frederikshavn på et kvarter

Energifyldte Esbjerg-spillere rystede Frederikshavn med tre mål i kampens første kvarter, og dermed står der 1-1 i DM-semifinaleserien.

Nede med 0-1 i kampe var presset i den grad på Esbjerg Energy, men det var på ingen måde til at se i Granly Hockey Arena i den anden semifinale mod Frederikshavn White Hawks.

Esbjerg-spillerne var hurtigere og skarpere end nordjyderne fra første minut og takket være et målrigt første kvarter vandt sidste sæsons mestre 3-0 og udlignede til 1-1 i serien.

Knap nok havde den gule tilskuervæg bag det ene mål råbt alle Esbjerg-navnene op, inden de kunne råbe canadiske Ryan Martindales navn for anden gang.

Landsmanden Jordan Knackstedt opsnappede en sløj aflevering fra Frederikshavn-målmand Thomas Lillie og sendte pucken bagud til Martindale, der ubesværet kunne bringe Esbjerg foran.

Fem minutter senere blev Frederikshavns Tyler Mosienko sendt i straffeboksen for holding, og på bare 17 sekunder fik hjemmeholdet fuldt udbytte af overtalsperioden.

Thomas Lillie stod i første omgang i vejen for Ryan Martindales afslutning, men Carson McMillan var hurtigst over returen og 2-0 til Esbjerg.

Månedens spiller hos vestjyderne, Brock Nixon, ville også markere sig for noget positivt. Efter 14:48 blev han spillet fri af Martindale, og så var den semifinale så godt som afgjort.

Se alle målene fra første periode i videoen øverst.

Anden og tredje periode var underholdende, men kastede ikke flere scoringer af sig. Derfor kunne 2.604 tilskuere se Esbjerg Energy åbne serien helt op inden den tredje semifinale i Nordjylland på søndag.

Gentofte gjorde det igen

I Gentofte var der også stor jubel. Mod Odense Bulldogs kom de sjællandske "Stars" foran 1-0 i første periode, og med fire sekunder tilbage af kampen scorede Matthias Martini Asperup for anden gang til resultatet 2-0.

Dermed fører Gentofte Stars 2-0 i serien. Tredje semifinale spilles i Odense på søndag med kampstart kl. 15:00.

Se tredje semifinale mellem Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Energy direkte på TV 2 SPORT fra kl. 14:30.