Ishockey VM

En legende takker af: Danmarks kaptajn stopper efter VM

Morten Green stopper på landsholdet efter VM i Køln. Det fortæller han til TV 2 SPORT

Det er en æra af de sjældne i dansk sport, der afsluttes, når det danske ishockeylandshold har taget det sidste skøjtetag ved årets VM i Køln.

For slutrunden i maj bliver overraskende nok den sidste for landsholdets anfører Morten Green. Han stopper på landsholdet efter VM. Det fortæller han til TV 2 SPORT.

- Jeg har taget den her beslutning nu, om at det skal være det sidste VM i år. Jeg stopper på landsholdet. Det er ikke en beslutning, der lige er blevet taget i går. Den er ligesom kommet krybende de sidste par år.

Årsagen skal findes i en lang karriere, der har sat sit aftryk på iskaptajnens fysik. Dermed bliver VM nummer 19 det sidste for den 36-årige Rungsted-spiller, der har været med hele vejen fra B-gruppen tilbage i 1999 til Danmarks etablering i den absolutte verdenselite.

- Min krop kan ikke holde til de her lange sæsoner mere. Det er nu 19. år i træk, hvor jeg forlænger sæsonen med en måned til halvanden, og så holder man to ugers pause, og derefter er det bare op på hesten igen for at forberede sig til at være klar til 1. august, hvor næste sæson starter.

- I år måtte jeg melde afbud i november, og jeg måtte melde afbud i februar. Jeg kunne ikke spille de to første træningskampe i campen her, og det er ligesom, at alle de her lange sæsoner er ved at tage deres ret, og derfor har jeg taget beslutningen, siger Morten Green og understreget, at han fortsætter med ishockey hos Rungsted Seier Capital i Metal Ligaen.

Takker nej til det perfekte farvel

Landsholdsstoppet er en opsigtsvækkende beslutning. Især set i lyset af, at Danmark næste år er vært for verdensmesterskabet for første gang nogensinde.

- Det kan jeg godt forstå, hvis folk har svært ved at forstå. Det havde jo været den perfekte afslutning på min landsholdskarriere. Og det gør da ondt. Det gør mega-ondt. Alle der kender mig ved jo godt, hvor stor en ære, jeg har sat i at spille på landsholdet, og hvor stor pris, jeg har sat på det. Men jeg har også altid lovet mig selv, at den dag jeg føler, at jeg ikke kan gøre det her til 100 procent mere, så skal jeg stoppe – og at timingen så er, at det er et år før VM på hjemmebane, det er selvfølgelig ærgerligt. Men det er desværre sådan det er, lyder det fra en afklaret Morten Green.

Derfor bliver det også en ganske særlig oplevelse for anføreren at spille sit imponerende VM nummer 19 med en viden om, at det er sidste gang, han skal trække landsholdstrøjen med løven på brystet over hovedet.

Det skal ikke gøres til noget dramatisk overhovedet, for det er det ikke

Morten Green

- Selvfølgelig kommer det til at blive specielt, når det er det sidste, men jeg er fuldt motiveret for at lave et godt VM i år. Jeg har mere eller mindre vidst at det ville blive det sidste i år, så jeg har haft mulighed for at forberede mig på det rent mentalt.

Håber på udramatisk farvel

Netop forberedelserne frem mod VM er årsagen til, at Morten Green har valgt at gå ud med sit landsholdsstop før holdet lander i Køln den 3. maj. Meldingen kommer nu, så den ikke skal forstyrre optakten mere end højest nødvendigt. Det er en beslutning, som anføreren har truffet sammen med landstræner Janne Karlsson.

- Vi følte, det var bedre at få det ud i og med, at jeg er så afklaret med, at det er slut nu. Så er det bedre at få det ud og spille med åbne kort. Der skal ikke spekuleres i om udgangen af årets VM har indvirket på min beslutning, for det har det ikke. Derfor har vi valgt at melde det ud nu.

Dermed bliver det forestående VM i Køln i mange danske ishockeyfans’ bevidsthed et VM, der bliver spillet med visheden om, at turneringen er en nedtælling for Morten Greens lange og flotte karriere på landsholdet. Men det er ikke en tanke, der huer hovedpersonen.

- Hvis jeg skal være ærlig, så skal der ikke gøres noget specielt ud af, det er mit sidste VM, og det skal ikke gøres til noget dramatisk overhovedet, for det er det ikke. Det er bare en konstatering af, at min krop ikke kan holde til det. Jeg ved hvor meget det kræver at spille en VM-turnering. Jeg ved hvor meget, det kræver at komme op på det niveau, hvor vi, som i år, har syv kampe på ti dage på det allerhøjeste niveau. Og det er bare en konstatering af, det er ved at være stop for mig.

Dermed slutter en temmelig enestående æra i dansk sport i Køln, når iskaptajnen går fra borde.