Ishockey VM

Schweizer overraskede med 'Der er et yndigt land': - Den mand kan jo kun blive legendarisk

De danske ishockeyspillere trak på smilebåndet, da en schweizisk sanger fremførte 'Der er et yndigt land'.

Det danske ishockeylandsholdet stod inden den sidste VM-testkamp mod Schweiz parate til at synge med på nationalhymnen.

Hvad, de færrest nok havde regnet med, var, at de ikke bare blev akkompagneret af en schweizisk sanger. De blev overdøvet.

Den schweiziske herre sang imponerende nok på dansk, hvor der med lidt schweizisk dialekt blev rullet godt på r'erne. Det fik flere af de danske spillere til at trække på smilebåndet.

- Vi var lidt overraskede over, han kunne synge på dansk. Det var lidt imponerende. Han gjorde det faktisk rigtig, rigtig godt, siger landsholdskaptajn Morten Green til TV 2 SPORT.

Som om det ikke var nok med sangen på dansk, havde schweizeren gemt et ekstra lille show, som fik TV 2 SPORT's ishockeyekspert Kristian Lodberg til at grine.

- Den mand kan jo kun blive legendarisk.

TV 2 SPORT's ishockeyekspert Kristian Lodberg kunne ikke lade være med at grine over manden, der sang nationalmelodier før landskampen mellem Schweiz og Danmark. Video: Bo Bentsen

Under sin trøje med Dannebrog havde han nemlig det schweiziske flag, og således var han klar til at synge sit lands nationalhymne.

Danmarks sidste testkamp blev tabt trods en fin indsats, hvor danskerne tilspillede sig flere chancer og sad på det meste af spillet. De formåede bare ikke at få scoret, og så vandt Schweiz med 2-0.

- Følelsen er rigtig god. Vi har spillet to rigtig gode kampe hernede mod en meget, meget svær modstander. Det var helt vildt tæt. Hvis vi havde fået vores powerplay til at klikke, havde vi helt sikkert vundet kampen. Jeg synes, vi i store dele af kampen er klart det bedste hold fem mod fem, siger Morten Green.

Danmark havde i onsdagens testkamp, hvor modstanderen også var Schweiz, vundet med 5-4, mens testkampen inden da sensationelt blev vundet over Finlands VM-sølvvndere med 3-2 efter overtid.

VM begynder for Danmarks vedkommende den 6. maj mod Letland - en kamp, der kan ses på TV 2 SPORT.