Ishockey VM

VM-stjerner nægtede at spille: - Det handler om spillernes sikkerhed

VM i ishockey er i fuld gang i Tyskland, men under lørdagens kamp mellem Slovakiet og Rusland måtte kampen pauses, fordi isen begyndte at smelte.

Det kommer nok ikke bag på nogen, at det kan blive varmt, når 18.000 mennesker er samlet i den samme hal. 

Alligevel havde arrangørerne af VM i ishockey nok ikke forventet, at varmen skulle få isbanen til at smelte i Lanxess Arena i Køln, da Ruslands VM-stjerner sammen med Slovakiet var på vej på isen til 2. periode.

Det var nemlig lige præcis, hvad der skete under lørdagens kamp mellem Slovakiet og Rusland. Efter første periode nægtede spillerne at skøjte ind på banen igen, fordi isen ikke var god nok. Den var simpelthen ved at smelte.

- Man kan se der heroppe fra, hvor vi står, at isen er voldsomt kørt op og at der er store riller i den, lød det fra TV 2 SPORTS ishockeyekspert, Lasse Degn, under kommenteringen af kampen, mens de russiske spillere var ved at forlade banen.

- Det handler også om spillernes sikkerhed. Man vil gerne lige have den kørt over et par gange, for at få en mere jævn overflade uden de dybe riller.

Herefter skulle der gå et lille kvarter, før spillerne igen skøjtede ud på banen for at genoptage kampen.

Rusland har allerede været uheldig en gang tidligere i turneringen, i en kamp mod Sverige, hvor isen også blev for dårlig at spille på af selvsamme grund.

Derfor var den svenske journalist Lasse Granqvist heller ikke sen til at kalde det en mindre skandale for arrangørerne, under den svenske dækning af slutrunden.

Han blev hurtigt bakket op af kollegaen Sanny Lindström, der mener, at det er en kæmpe nederlag for arrangørerne. 

Temperaturfejl

Også i VMs anden pulje, der spilles i Paris, har der været problemer med isen.

TV 2 SPORTs ishockeyekspert Kristian Lodberg har kommenteret Paris-puljen og beretter om flere kampe, hvor de franske værter har haft store problemer med at levere det rigtige underlag i afvikling af VM-kampe.

- Det har intet med varmen i hallen at gøre, for det handler om de køleelementer, der ligger under banen. Når kampene spilles i haller, der normalt ikke bliver brugt til ishockey, skal de køleelementer placeres for første gang, og det her viser bare, hvor ekstremt svært det er. 

- Det er simpelthen en temperaturfejl. De har ikke taget ordentligt højde for det, og for spillerne er det som at køre rundt på en sø, der er ved at tø op, fortæller han.