To mirakler skal til: Her er Danmarks næsten umulige vej til VM-kvartfinalen

Danmark har stadig en matematisk chance for at nå VM-kvartfinalen, men det kræver først og fremmest, at Sverige går helt ned med flaget.

Efter en dårlig start på VM har Danmark spillet sig gevaldigt op og kronede fredag opsvinget med en 3-2-sejr over Tyskland efter forlænget spilletid.

Et nederlag havde definitivt lukket muligheden for en dansk kvartfinale, men sejren har åbnet en lillebitte dør på klem for Danmark.

Men det kræver, at flere resultater flasker sig - startende med aftenens kamp mod Sverige.

SE STILLINGEN HER

Point ved ishockey-VM

  • 3 point: Sejr i ordinær spilletid
  • 2 point: Sejr i overtid eller straffeslagskonkurrence
  • 1 point: Nederlag i overtid eller straffeslagskonkurrence
  • 0 point: Nederlag i ordinært spilletid

Alt andet end en sejr i ordinær spilletid vil nemlig sende Danmark definitivt ud af kampen om kvartfinalen, der inden VM blev sat som målsætning.

Danmark har aldrig nogensinde fået point mod Sverige ved VM, og dertil skal lægges, at svenskerne er blevet kraftigt forstærket i form af stjernemålmanden Henrik Lundqvist og Nicklas Bäckström, der i den forgangne NHL-sæson lavede 99 point i 95 kampe for Washington Capitals.

Men en sensationel sejr er ikke nok. Sverige skal nemlig også tabe i ordinær spilletid til Slovakiet i sin sidste VM-kamp tirsdag. Det vil bringe både danskerne og svenskerne på 10 point, og så er Danmark bedst indbyrdes. Hvis altså Danmark selvfølgelig vinder sin sidste gruppekamp mandag mod Italien, der hidtil kun har fået et point.

Endelig er Tyskland og Letland også en del af ligningen. Letland ventes at tabe søndagens kamp mod Rusland, og så mødes letterne og tyskerne i sidste gruppekamp tirsdag.

Begge hold har ni point, og skulle Tyskland vinde i overtid, er kvartfinalen også væk, fordi Danmark så vil være á point med Letland, der er bedst indbyrdes. Derfor skal Tysland enten vinde i ordinær spilletid eller tabe kampen for at nå kvartfinalen - samtidig med at Sverige altså taber til Danmark og Slovakiet i ordinær spiletid.

Danmark spiller mod Sverige søndag aften klokken 20:15, og kampen kan ses på TV 2 SPORT.