Ishockey

Ishockeyligaen udvides i næste sæson

Hvidovre er blevet godkendt som ishockeyklub. Ligaen udvides derfor med et hold i den kommende sæson.

Forsidefoto: Martin Ladegaard.

Danmarks bedste ishockeyliga vokser hen over sommeren fra 10 til 11 hold.

Hvidovre Ishockey Fighters har fået licens som ligaklub, ligesom de 10 hold fra denne sæson alle har fået fornyet licensen.

- Vi er utroligt stolte over, at det er lykkes os. Nu ser vi frem til at komme op og gøre os gældende, siger Jesper Kristoffersen, som er kommunikationsansvarlig i klubben.

Han understreger dog, at Hvidovre Fighters vender ydmyge tilbage til ligaen, hvor holdets mål er en 10.-plads.

Det rækker til en plads i slutspillet, da udvidelsen betyder, at hver klub i næste sæson skal spille yderligere fem grundspilskampe. I alt skal klubberne igennem 50 grundspilskampe – 25 på hjemmebane og 25 på udebane. Derefter kan det dårligst placerede hold gå på sommerferie, mens de 10 øvrige klubber tager hul på slutspillet.

Slutspillet udvides også

Nummer 7 og 10 samt nummer 8 og 9 mødes i ’play in’ – en 1/8-finale, mens de seks bedst placerede hold er direkte kvalificeret til kvartfinalerne.

Det vil sige, at den kommende Danmarksmester som minimum skal spille 62 kampe i løbet af sæsonen – hvilket forudsætter en topplacering i grundspillet og lutter sejre i slutspillet.

Som noget nyt kvalificerer de fire bedste hold efter 20 runder sig til pokalturneringens Final 4, der spilles i Jyske Bank Boxen i Herning. Det skal foregå som en generalprøve for VM senere på sæsonen. 

Har kæmpet i fire år

Hvidovre Fighters har brugt fire år i den næstbedste række. Nu er licensen endelig i hus efter en organisatorisk opgradering og støtte fra bøde sponsorer og kommunen.

 - Hvidovre har organisatorisk forberedt sig grundigt og seriøst til at spille med i Metal Ligaen og rent sportsligt beviste klubben også, at holdet er klart ved at vinde 1. division, i foråret, siger direktør i Danmarks Ishockey Union Ulrik Larsen i en pressemeddelelse.

Trods sejren i 1. Division kommer oprykningen til at føre en del forstærkninger med sig.

- Vi er lige ved at være på plads med en længere række – men vi har ventet på at få licensen i hus, fortæller Jesper Kristoffersen og uddyber uden at sætte antal på:

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi kigger en del på den anden side af Sundet – altså i Sverige.