Ny NHL-dansker jubler: Blev draftet tidligere end forventet

16x9
Jonas Røndbjerg i Las Vegas Golden Knights-trøjen Foto: Stacy Revere / Scanpix Denmark

Jonas Røndbjerg blev lørdag draftet til NHL i tredje runde som nummer 65.

18-årige Jonas Røndbjerg blev lørdag aften den 22. dansker, der blev draftet til NHL, da Las Vegas Golden Knights sikrede sig rettighederne til den unge dansker ved årets draft i Chicago.

Et valg, der naturligt nok gjorde indtryk på forwarden, der var tilstede i United Center i den amerikanske storby.

- Det, der skete i dag, det er nok noget af det største, der er sket i mit liv, fortæller Jonas Røndbjerg over telefonen fra Chicago til TV 2 SPORT.

Draftede danskere i NHL gennem tiden

1984: Heinz Ehlers

1986: Søren True

1987: Jesper Duus

1996: Kim Staal

2002: Frans Nielsen

2004: Peter Regin

2004: Jannik Hansen

2005: Morten Madsen

2005: Kiril Starkov

2007: Lars Eller

2008: Mikkel Bødker

2008: Philip Larsen

2009: Oliver Lauridsen

2010 og 2012: Frederik Andersen

2011: Nicklas Jensen

2012: Thomas Spelling

2013: Oliver Bjorkstrand

2014: Nikolaj Ehlers

2016: Mathias From, Nikolaj Krag Christensen og Joachim Blichfeld

2017: Jonas Røndbjerg og Malte Setkov

Nordsjællænderen blev valgt i tredje runde som nummer 65 i årets draft, og står over for en hel ny tilværelse som ishockeyspiller. Nøjagtig som Las Vegas Golden Knights, der først debuterer i verdens bedste ishockeyliga i næste sæson.

Dermed fik Jonas Røndbjerg sit ønske opfyldt om at blive valgt af et hold, der ikke var et decideret tophold, da han mener, det kan gøre hans vej til NHL kortere.

- De kan næsten ikke blive bedre. Jeg er rigtig glad for at blive valgt af Las Vegas. Det er super spændende - en helt ny organisation, som jeg på en eller anden måde bliver en del af, der skal bygges op. Det skal nok blive sjovt.

Tidligere end ventet

Det kom faktisk bag på Jonas Røndbjerg, at han allerede blev valgt som nummer 65 i årets draft.

- Det var faktisk tidligere, end jeg havde forventet. Men det var en forløsning at høre sit navn, og komme ned og hilse på alle folk i organisationen og trænere, lyder det fra den nydraftede spiller på vej ud af døren for at fejre valget med sin agent og forældre.

Der bliver dog ikke tid til at gå på den helt store jubelfest, for Las Vegas Golden Knights lader ikke sine nyvalgte talenter sove på laurbærrene.

- Efter jeg blev draftet, blev jeg ført op i et lokale, hvor jeg fik at vide, at der er træningscamp fra på tirsdag til lørdag. Så blev der lige bestilt billetter til Las Vegas, og så er det ellers i gang. Det giver mig heldigvis tid til at komme hjem og holde noget sommerferie efter campen.

Hvad fremtiden ellers byder på, ved den unge dansker ikke. I sidste sæson debuterede han i SHL, den bedste svenske række for Växjö Lakers. Men hvilke planer som det nyetablerede NHL-mandskab har med ham ved han endnu ikke.

- Det er ikke noget, vi har snakket om. Det hele er gået ret stærkt.