Danmark åbner is-VM på hjemmebane med nabobrag

Kampprogrammet for næste års VM i ishockey er fastlagt. Danmark møder Tyskland på turneringens første kampdag.

Følg VM i ishockey på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Når de danske ishockeyherrer for første gang nogensinde skal spille en VM-kamp på hjemlig grund, bliver det med Tyskland som modstander.

Det ligger fast, efter kampprogrammet til VM-turneringen i Danmark er blevet offentliggjort tirsdag formiddag.

Danmark skal spille alle sine syv gruppekampe i Jyske Bank Boxen i Herning, og udover Tyskland tæller Danmarks gruppe også USA, Canada, Finland, Norge, Letland og Sydkorea.

Kampen mod Tyskland er fastlagt til den 4. maj 2018 kl. 20:15, og som opvarmning til den kamp kan tilskuerne glæde sig til et stormøde mellem rivalerne USA og Canada.

- Det er et fantastisk program for Danmark. Nok et af de bedste i årevis, siger TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

- Danmark spiller fem aftenkampe, hvilket er godt for fansene og tv, og de spiller syv kampe på 12 dage. De seneste år har Danmark spillet syv kampe på 10 dage. Det betyder rigtig meget, og rent sportsligt er det en fordel at få dem fordelt på 12 dage.

Danmarks anden modstander i gruppe B er USA, som det i 2003 og 2010 lykkedes at tage point fra. Det kan også godt ske igen, vurderer Bøjgaard.

- Danmark begynder mod to hold, de godt kan drille. Tyskland skal besejres, for at Danmark kan komme i kvartfinalen, og USA er et af de store lande, der er størst chance for at tage point fra. De to kampe kommer til at definere kampen om kvartfinalen, lyder det fra ishockeykommentatoren.

Danmarks kampprogram:

  • 4. maj kl. 20:15: Danmark vs. Tyskland
  • 5. maj kl. 20:15: Danmark vs. USA
  • 7. maj kl. 20:15: Danmark vs. Canada
  • 9. maj kl. 20:15: Danmark vs. Finland
  • 11. maj kl. 16:15: Danmark vs. Norge
  • 12. maj kl. 16:15: Danmark vs. Sydkorea
  • 15. maj kl. 20:15: Danmark vs. Letland

Stormøde i København

I den anden gruppe, der afvikles i Royal Arena i København, kan de forsvarende verdensmestre Sverige se frem til stor opbakning. "Tre Kronor" åbner med en kamp mod Hviderusland og slutter af med et brag mod Rusland.

De øvrige hold i gruppe A er Tjekkiet, Schweiz, Slovakiet, Frankrig og Østrig.

Royal Arena er udset som det primære spillested og skal derfor lægge is til 34 kampe, heriblandt to kvartfinaler, begge semifinaler, bronzekampen samt finalen. Kampene i gruppe B spilles i Herning, hvor de to sidste kvartfinaler også spilles.

VM i ishockey går i gang fredag den 4. maj 2018 og slutter søndag den 20. maj 2018. Det fulde kampprogram kan ses her.