Ishockey

Ligaprofil udelukket få timer før sæsonens første kamp

SønderjyskEs Derek Damon må sidde udenfor i sæsonens første kampe, efter at han har fået karantæne for en voldsom tackling i en kamp mod Aalborg.

Få timer før fredagens premierekamp i Metal Ligaen er SønderjyskEs ishockeyherrer blevet alvorligt svækket.

Disciplinærudvalget i Danmarks Ishockey Union (DIU) har valgt at uddele sæsonens første karantæne til sønderjydernes profil Derek Damon efter en tackling mod Aalborgs Oliver Anker Christensen i en træningskamp den 3. september.

Amerikaneren kom ind fra bænken, hvor han med sin venstre arm tacklede Aalborg-spilleren i hovedregionen. Udvalget har på baggrund af videomateriale vurderet, at tacklingen var hensynsløs og unødvendig og koster derfor tre kampe på sidelinjen.

- Han er bestemt en profil. Han er en af dem, som har fået lov til at blive for at bære det her hold i sæsonen. Han skal være en af topscorerne, hvis SønderjyskE skal have succes. Så det er en bet for dem, siger TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

Derek Damon, der har en fortid i amerikansk, tysk, finsk og østrigsk ishockey, kom til SønderjyskE i 2016 og scorede 49 point i sin første sæson for klubben.

- I situationen følte jeg, at min skulder ramte det forreste af hans skulder. På det tidspunkt følte jeg, at jeg gennemførte en ren og sikker tackling, lyder det fra Derek Damon i forklaringen til disciplinærudvalget.

- Nu har jeg set videoen, og kan se, at hans hoved blev mere sårbart, efter jeg havde sat tacklingen ind. Det skete sandsynligvis, fordi pucken blev afleveret til hans skøjter. Jeg havde ikke tid til at se det eller ændre min tackling i sidste øjeblik, fortsætter han og siger, at han ikke havde intentioner om at skade modspilleren.

Disciplinærudvalget køber forklaringen om, at intentionen ikke var at skade modspilleren. I afgørelsen skriver udvalget, at karantænen er blevet givet, fordi amerikaneren kom skråt bagfra og tacklede, og det derfor var hans ansvar, at kontakten forblev på kroppen og ikke hovedregionen.

Derudover skriver udvalget, at Derek Damon i situationen strakte sin venstre arm, og det var den arm, der opnåede den primære kontakt med modspillerens hovedregion.

Karantænen betyder, at den 36-årige amerikaner nu må sidde udenfor i fredagens opgør mod Herning og de kommende kampe mod Hvidovre og sidste sæsons finalister fra Rungsted.