Ishockey

Total jysk dominans venter i Metal Ligaen

Det bliver klassiske jyske hold, der kommer til at spille de afgørende kampe i Metal Ligaen i den nye sæson, mener TV 2 SPORTs eksperter.

Se Metal Liga-sæsonstart fredag den 8. september kl. 19.00 på TV 2 SPORT - SønderjyskE-Herning Blue Fox

Det er en ny og frisk sæson i den bedste danske ishockeyrække, der slår dørene op i aften. Men det bliver de gamle kendinge, der vil stå i de afgørende kampe, når der skal spilles om medaljer.

Det er i hvert fald troen hos TV 2 SPORTs kommentatorpar Jimmy Bøjgaard og Lasse Degn, når de giver deres bud på de fire semifinalehold i den nye sæson. En sæson der åbner på TV 2 SPORT fredag aften med opgøret mellem SønderjyskE og Herning Blue Fox.

Og netop det møde, er det bud, som Jimmy Bøjgaard har på en finalekonstellation.

- Jeg tror, vi kommer tilbage til et årtis mestre. Esbjerg har haft medvind de sidste par år, måske trækker de det korte strå. De kommer helt sikkert til at være der. Men de sidste par år har det været tæt. Jeg tror måske ikke, de kan fortsætte, lyder det fra Jimmy Bøjgaard i TV 2 ishockeys nye podcast, hvor de to eksperter ser frem mod den nye sæson.

Lasse Degn derimod tror på en finale mellem Esbjerg og Herning Blue Fox, hvor midtjyderne vil trække det længste strå.

Begge er dog enige om, at det bliver Herning Blue Fox, SønderjyskE, de forsvarende mestre fra Esbjerg Energy og Frederikshavn White Hawks, der kommer til at udgøre de fire semifinalister.

- Hold som Herning og Sønderjyske skal virkelig ud og revanchere sig og levere nogle resultater, siger Lasse Degn og fortsætter:

- Jeg forventer, at dem, vi tit på papiret kalder for tophold, de kommer også til at være tophold. 

Skal der ruskes op i den klassiske jyske kvartet, så er Lasse Degn ikke i tvivl om, hvilke to hold fra midtergruppen i Metal Ligaen, der kan banke på til en semifinale.

- Jeg vil godt skære den ned til at have Aalborg og Rungsted til at være outsidere. Jeg tror på, det kun er de to hold, der kan klemme sig ind i top fire, fortæller Lasse Degn i samme podcast.

I den mindre sjove del af grundspillet vurderer begge eksperter, at Hvidovre, Herlev og Rødovre kommer til at ligge. Men Rødovre kan godt ende i top seks, hvis alt spiller for dem.

- Måske et hold som Rødovre kan få en fantomstart. Hvis de unge spillere får noget energi, så kan de ride lidt på det. Får de ikke det, så får de det svært. Jeg tror, i det lange løb og med 50 kampe i år, ikke, at de har niveauet, vurderer Degn.

Du har muligheden for at høre Lasse Degn og Jimmy Bøjgaard komme omkring samtlige 11 mandskaber i den nye sæson og vurdere deres chancer. Ligesom kommentatorparret også kigger nærmere på de mest interessante klubskifter i sæsonen. Med andre ord, så får du et hurtigt overblik med TV 2 SPORTs nyeste podcast, som du kan lytte til i iTunes eller lige her.