Ishockey

Guldtræner forlænger med Esbjerg - og får mere ansvar

De danske ishockeymestre fra Esbjerg Energy holder på den canadiske træner Mark Pederson frem til 2020

Han har været en ubetinget succes på Vestkysten. Og nu er der udsigt til, at han kan fortsætte sit arbejde med at fastholde Esbjerg Energy i positionen som Danmarks stærkeste ishockeymandskab.

Den 49-årige canadiske træner Mark Pederson har forlænget kontrakten med de danske mestre med yderligere to år, så den nu løber frem til udgangen af sæsonen i 2020.

- Det er muligheden for at fortsætte med at få det til at vokse her i Esbjerg, og det er muligheden for at fortsætte succesen, der har fået mig til at skrive under på en ny aftale, forklarer Mark Pederson til TV 2 SPORT.

Det er fire år siden, canadieren stillede sig i Esbjerg-boksen som cheftræner, og siden har pilen peget en vej, nemlig op. Efter sølvmedaljer i den anden sæson i klubben, er det blevet til mesterskaber i begge de foregående sæsoner. Et tydeligt tegn på, hvor vigtig en figur canadieren er blevet i Granly Hockey Arena.

Men der skal afveksling til, hvis ikke man skal stå i stampe, og derfor er der også kommet ekstra beføjelser ind i den nye kontrakt. Mark Pederson skal nemlig også fungere som sportschef hos Esbjerg Energy.

- Det var sådan set min egen ide. Jeg snakkede med ledelsen om det, og de kunne se, at det kunne blive en fordel for holdet, organisationen, og for mig selv. Jeg har selvfølgelig været en del af at sammensætte holdet, men nu skal jeg se det i et større billede. Sørge for sporten kommer til at vokse herovre, få talenterne til at vokse frem og udvikle unge spillere, der kan producere på isen, fortæller Mark Pederson om sin nye jobfunktion.

- Men jeg skal også til at have indblik i den økonomiske del af forretningen. Så hvor jeg før spugte, og fik nej, så kan jeg nu være med til at finde løsninger, for at få mine ønsker til at blive opfyldt.

Der har været interesse fra større ligaer. Og der er indføjet en option i kontrakten, der gør, at canadieren kan takke ja til nye udfordringer, hvis de melder sig. Men først og fremmest fortsætter canadieren i den klub og den by, han er kommet til at holde uendeligt meget af, af en ganske simpel grund.

- Det er sjovt at vinde. Det giver en personlige tilfredsstillelse og stolthed. Det bringer glæde til spillerne. til fansene og til byen.

Nu har Mark Pederson muligheden for at forsætte det sjove arbejde, og holde liv i mesterskabstimen på Vestkysten tre år frem i tiden.